Βόρεια Κορέα: Επίδειξη δύναμης από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Περιόδευσε σε εργοστάσια πυροβολικού

Περιοδεία σε εργοστάσια παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο απεικονίζεται ο βορειοκορεάτης ηγέτης να επιθεωρεί εργοστάσια πυροβολικού καθώς και να πυροβολεί με ένα όπλο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA που έφερε στο φως τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέφερε ότι σε αυτές φαίνεται ο Κιμ να περιοδεύει στο εργοστάσιο και να «καθοδηγεί» εργαζόμενους σε μία εγκατάσταση με «πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη». Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έρχεται σε μία περίοδο αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο ως μία ακόμη επίδειξη δύναμης από τον Κιμ.

Τον προηγούμενο μήνα ο βορειοκορεάτης ηγέτης επέβλεψε στρατιωτική παρέλαση, στην οποία έγινε επίδειξη νέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και νέα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με την αφορμή της 70ης επετείου της «Ημέρας της νίκης» όπου επετεύχθη εκεχειρία και τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας.

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού.

Πηγή: newsbomb.gr