«Δαγκωματιές σε όλο το σώμα» – Τι λένε ιατροδικαστικές πηγές για την 50χρονη που σκότωσαν σκυλιά

Την ώρα που ο 37χρονος λάμβανε προθεσμία να απολογηθεί σε ανακριτή,έρχονται πληροφορίες της ιατροδικαστικής εξέτασης στην 50χρονη που υπέκυψε στα τραύματα τα οποία της προκάλεσαν τα σκυλιά του γείτονά της στη Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική έκθεση στη σορό της άτυχης 50χρονης που ξεψύχησε στον κήπο του σπιτιού της έξω από τη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της επίθεσης τριών σκυλιών του 37χρονου γείτονά της, τα τραύματα που βρέθηκαν σοκάρουν.Η 50χρονη γυναίκα φέρει πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του σώματός της, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα δαγκωματιές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα (11.12.2023) ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και τον παρέπεμψε να απολογηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στον ανακριτή, με το σκεπτικό ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των ζώων του στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη του σπιτιού του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος.

«Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα άνοιγαν τρύπα και θα έβγαιναν έξω από την αυλή», υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ο 37χρονος.

«Η περίφραξη ήταν σωστή απλά τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα σε σημείο που δε μπορούσα να το δω», φέρεται να είπε.

Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή», ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ, τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Πηγή: thebest.gr