Αγωνία για τον 14χρονο που βγήκε για να πει τα κάλαντα και κατέρρευσε

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο μικρός μαθητής από την Άρτα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροσκάφος στην Αθήνα.

Ώρες αγωνίας για τον 14χρονο μαθητή από την Άρτα ο οποίος κατέρρευσε ενώ είχε βγει για να πει τα κάλαντα και εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», το απόγευμα της Κυριακής, 24/12.

Συγκριμενα παιδί είχε φύγει από το σπίτι του το πρωί για να πει τα κάλαντα, όμως λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Εκεί αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και της αστυνομίας έφτασε το ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει το 14χρονο παιδί για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Γιαννάκος: «Περαστικά στο παιδί – Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εστιάζοντας στην έλλειψη ΜΕΘ παίδων στην Ήπειρο:

«Η έλλειψη ΜΕΘ παίδων στην Ήπειρο αναγκάζει σε αεροδιακομιδή παιδί 14 ετών με εγκεφαλική αιμοραγία που αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής!!!!!!

Ευχόμαστε περαστικά.

Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Έξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άρτας. Έγινε αξονική διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμοραγία.

Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομισθη με ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο τρίο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψής ΜΕΘ παίδων στην Ήπεριο διακομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία για νοσηλεία.

Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα μονό περαστικά στο παιδί»

Πηγή: newsbomb.gr