Σύμφωνα με πληροφορίες, ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα στου Ρέντη

Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από την φωτοβολίδα στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί στο Κρατικό Νίκαιας, πριν από λίγο.

Το ιατρικό ανακοινωθέν :

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Ο διοικητής

Ανδρέας Πλεμμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της μηριαίας αρτηρίας από την ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από τον καθ’ ομολογίαν δράστη 18χρονο, οι ελπίδες να σωθεί το πόδι του νεαρού αστυνομικού ήταν μηδαμινές.

Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό για να αποφύγουν περαιτέρω επιπλοκές. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα και ο 31χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας τονίζονταν ο 31χρονος παρέμενε σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανικό αερισμό, υποστηρίζονταν «αιμοδυναμικά, με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων».

«Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου γίνονταν λόγος για «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 31χρονος υπεβλήθη σε νέα, δεύτερη από τη στιγμή του τραυματισμού του, χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr – δευτερόλεπτα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός – ακούγονται οι αγωνιώδεις φωνές των συναδέλφων του βαριά τραυματισμένου αστυνομικού να επικοινωνούν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το κέντρο ρωτά αν έχει γίνει το τουρνικέ στον τραυματισμένο 31χρονο, δηλαδή οι προσπάθειες να σταματήσει η αιμορραγία.

«Έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χάσει πολύ αίμα, γι’ αυτό να συντομεύει ο σταθμός».

Ο διαβιβαστής του κέντρου, επίσης, δίνει εντολή να μη βγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβουν εντολή.

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;» αναφέρει το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Εκεί παρεμβαίνει συνάδελφος του αστυνομικού που βρίσκεται στου Ρέντη:

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!», φωνάζει με σπασμένη φωνή.

«Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά το κέντρο για το ασθενοφόρο. «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», ουρλιάζει, κλαίγοντας σχεδόν, ο αστυνομικός.

Πηγή: iefimerida.gr