Σύλληψη 15χρονου γιατί δεν είχε στείλει SMS για να αγοράσει ένα αναψυκτικό

Πρόστιμο 300 ευρώ έκοψαν οι αστυνομικοί του Α.Τ Πάρου σε ένα 15χρονο παιδί το οποίο πήγε να πάρει ένα αναψυκτικό από το φούρνο του χωριού αλλά δεν είχε στείλει SMS για την μετακίνησή του.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα εκτός από το πρόστιμο η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του παιδιού και το οδήγησαν στο Α.Τ Πάρου για εξακρίβωση στοιχείων στερώντας του το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του ενώ η μητέρα του έψαχνε αγωνιωδώς το παιδί της στο χωριό.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι εκτός από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο παιδί που τυχαίνει να είναι από πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να σταθούμε στο ψυχολογικό κομμάτι της ιστορίας.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας πολλοί παιδοψυχολόγοι έχουν αναφερθεί στις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας των παιδιών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ούτε βιώνουν τις καταστάσεις όπως οι ενήλικοι.

Αν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έπρεπε να επιβάλουν πρόστιμο γιατί ήταν μέσα στα καθήκοντά τους καλώς αλλά μέχρι εκεί. Η σύλληψη όμως ήταν υπερβολή. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρουν το σπίτι του παιδιού και να απευθυνθούν στους γονείς του για την ταυτοποίηση των στοιχείων χωρίς να υπάρχει όλη αυτή η ψυχολογική βία.

Ζούμε σε ένα μικρό νησί όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και τέτοιου είδους υπερβολές δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί ή να ακυρωθεί αλλά το ψυχολογικό που πέρασε το παιδί θα παραμείνει.

Πέρα από το νόμο υπάρχει και η ανθρωπιά πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά.

Πηγή: parosnews.net, diaforetiko.gr