“Μαρία Τσάλλα”: Ταξίδεψε σε πέντε χώρες με πλαστό περουβιανό διαβατήριο – Είπε ότι έπαθε κατάθλιψη και δεν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα

Σε πέντε χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ταξίδεψε χρησιμοποιώντας το πλαστό περουβιανό διαβατήριό της η “Μαρία Τσάλλα” ή αλλιώς Ιρίνα Σμίρεβα.

Κατά την πρώτη φάση της παραμονής της στην Ελλάδα πάντως η Ρωσίδα χρησιμοποιούσε πλαστογραφημένο διαβατήριο υπηκόου Περού. Προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε ταξιδέψει σε Μεξικό, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ιταλία. Αφού απέκτησε ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα υπό στοιχεία “Μαρία Τσάλλα” οι ελληνικές αρχές έχουν διαπιστώσει ότι πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα ταξίδι στη Γαλλία.

Το 2020 εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι και άνοιξε κατάστημα με είδη πλεξίματος , το οποίο διατηρούσε μέχρι τη φυγή της στη Ρωσία αρχές Ιανουαρίου 2023. Το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε στην Ελλάδα έδωσε τελευταία φορά στίγμα στις 4 Ιανουαρίου 2023.

Είπε στον σύντροφό της ότι έχει κατάθλιψη και δεν θα ξαναγυρίσει

Στο διάστημα από το 2020 όταν και εγκαταστάθηκε στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι μέχρι τη φυγή της αρχές Ιανουαρίου η Ρωσίδα Irena ή Μαρία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με Έλληνα υπήκοο ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στο κέντρο της Αθήνας. Τόσο αυτός όσο και η νεαρή κοπέλα που δούλευε στο κατάστημα με είδη πλεξίματος είχαν πλήρη άγνοια για τη διπλή ταυτότητα της Τσάλλα.

Μάλιστα ο ερωτικός σύντροφός της θυμωμένος από το γεγονός ότι εγκατέλειψε αιφνιδίως την Ελλάδα αποχαιρετώντας τον με γραπτό μήνυμα πήγε στο κατάστημα του Παγκρατίου και πήρε πίσω κάποια αντικείμενα που είχε δωρίσει στη σύντροφό του.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα στην Ελλάδα στο διάστημα μετά τη φυγή της ισχυρίστηκε ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι δεν θα επέστρεφε στη χώρα, ενώ ζήτησε να της στείλουν τη γάτα της κάτι που πάντως δεν συνέβη καθώς απαιτείτο η έκδοση σχετικού πιστοποιητικού.

Πηγή: thetoc.gr