Ντόβας για 12χρονη: Δεν την άγγιξα, ίσως την καθοδηγούν πολιτικοί αντίπαλοι (Βίντεο)

Ο Φίλιππος Ντόβας θαμώνας στην εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη και της Μαίρης Μπενέα διατυμπανίζει την αθωότητά του. Υποστηρίζει ότι δεν έχει αγγίξει ποτέ την 12χρονη, τη βοηθούσε οικονομικά και αφήνει αιχμές για καθοδήγησή της από πολιτικούς αντιπάλους.

Καταφύγιο στην εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαϊδη και της Μαίρης Μπενέα που τον έχει φιλοξενήσει επανειλημμένως ως πανελίστα βρήκε ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας τέσσερις μέρες πριν απολογηθεί στην ανακρίτρια ως κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, προκειμένου να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή.

Εξαιρετικά ψύχραιμος -σε βαθμό που ξενίζει τον ακροατή και προκαλεί σχόλιο από συνομιλητή του- υποστηρίζει ότι δεν άγγιξε ποτέ το παιδί, το έβλεπε πάντα παρουσία και άλλων προσώπων στο γραφείο του, εμφανίζει τη σχέση τους ως πατρική και συμβουλευτική. Μιλά για ασάφειες στη δικογραφία, ενώ κατηγορεί την 12χρονη ότι λέει πράγματα που δεν στέκουν.

Υποστηρίζει δε, μιλώντας στη εκπομπή «Δίκη στο Open», ότι με τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο, για τον οποίο μιλά με τα χειρότερα λόγια, έχει να μιλήσει από το 2019, οπότε μάλωσαν για πολιτικούς λόγους και από τότε δεν είχε καμία επαφή μαζί του.

Στο κρίσιμο ερώτημα «γιατί το παιδί τον κατηγορεί ως βιαστή;» αφήνει αιχμές για καθοδήγηση του παιδιού από πολιτικούς αντιπάλους. «Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες» λέει συγκεκριμένα. Πάντως θα έλεγε κάποιος όχι χαιρέκακα ότι η πολιτική καριέρα του Φίλιππου Ντόβα είναι εξαιρετικά ασήμαντη έως ανύπαρκτη για να δικαιολογήσει τέτοια ίντριγκα και δολοπλοκία. Άλλωστε από ότι ο ίδιος αποκαλύπτει δεν σκόπευε να διεκδικήσει πολιτικό αξίωμα για δεύτερη φορά, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια το 2019.

«Εχω χρέος να μιλήσω»

«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση.»

Από το 2019 δεν μιλάω στον Μίχο

«Εγώ με τον Μίχο έχω να μιλήσω από το 2019 όταν δε μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά όταν μου ζήτησε κάτι εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψαν και την καλημέρα. Το λέω δημόσια».

Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το παιδί λέει όσα λέει

Ερωτηθείς γιατί το παιδί είπε ότι ο Μίχος της είπε να πάει στο γραφείο του Ντόβα, απαντά: «Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τι βδομάδα, «τι κάνετε κ Φίλιππα», το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες».

Βεβαίως έδωσα χρήματα

Ο Φιλιππος Ντόβας δεν αρνείται ότι έδινε χρήματα στο παιδί.

«Βεβαίως έδωσα χρήματα στο παιδί και τη γυναίκα. Κι εγώ και όλοι όσοι ήταν στο γραφείο μου. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μην σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω. Της λέω έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω».

Δεν άγγιξα το παιδί

Ερωτηθείς ευθέως αν είχε σεξουαλική επαφή με το παιδί, όπως τον κατηγορεί η 12χρονη απαντά: «Αυτό δεν έγινε ποτέ σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου. Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο, κ. Θωμαΐδη. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους».

Ζήτησα εξέταση κατ’ αντιπαράσταση με τη 12χρονη

Θα επιδιώξετε να την συναντήσετε τη 12χρονη; τον ρωτούν.

«Το ζήτησα από σήμερα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στο λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα».

Ίσως την καθοδηγούν πολιτικοί αντίπαλοι

Στην επίμονη ερώτηση γιατί να καταθέσει κάτι τέτοιο η 12χρονη ο Φίλιππος Ντόβας εστιάζει στην προεκλογική περίοδο και βλέπει πολιτικούς εχθρούς.

«Από ότι βλέπω εδώ, το παιδί με ήξερε πολύ καλά και λέει δεν θυμάται το όνομά μου. Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Δεν ξέρω τι να πω. Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες. Θα δώσω τον αγώνα μου. Γιατί αν έχω κάνει κάτι, το ξέρω εγώ, το κοριτσάκι και ο Θεός. Επειδή όμως ο Θεός δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, παρακάλεσα την οικογένεια να ρωτήσουνε το παιδί».

Θα κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές;

Εύλογα τον ρωτούν αν θα ήταν και φέτος υποψήφιος με τον Πατούλη: «Όχι βέβαια, γιατί δεν ταιριάζει η φιλοσοφία μου, έχω φύγει από την παράταξη. Δεν συγκρούομαι και δεν θα κατηγορήσω κανέναν».

«Ο Μίχος είναι ηλίθιος και αχάριστος»

Ο Ντόβας δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για τη σχέση με την οικογένεια της 12χρονης, τις κινήσεις του παιδιού, τη σχέση του παιδιού με τον Μίχο και πώς δεν είχε αντιληφθεί κάτι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει δει το κορίτσι και την οικογένεια μετά το ξέσπασμα της ιστορίας. «Από τον Αύγουστο και μετά δεν το είδα το κοριτσάκι. Όταν ξέσπασε αυτό δεν έβλεπα κανέναν. Εξαφανίστηκαν όλοι μετά, δεν βλέπαμε κανέναν».

Σχολιάζοντας δε τα περί περίεργων συμπεριφορών που ανέφεραν γείτονες μιλά άσχημα για τον Μίχο.

«Η κατεύθυνση του Μίχου ήταν τελείως διαφορετική και γινόταν ώρες που εγώ δεν είχα πολυτέλειά χρόνου για να πω ότι έβλεπα τα πάντα. Όλη μέρα ήμουν στο τρέξιμο, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν εκεί. Πέρναγε το παιδί με το ποδήλατο, έλεγε ένα γεια. Ήρθε τουλάχιστον 5-6 φορές και μάλιστα του είπα ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό να σε βοηθάω και να ζητάς από 1-2 ευρώ από όσους ήταν εκεί και να μην ξανάρθεις και θύμωνε κιόλας. Αλλά όταν το βλέπεις στο πρόσωπο και καταλαβαίνεις ότι αυτό το χρειάζεται, φαινότανε. Ένα παιδάκι μέσα από οκταμελή οικογένεια με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα».

Η συζήτηση επανέρχεται στον Μίχο και στις σχέσεις τους και ο Φίλιππος Ντόβας ανεβάζει τους τόνους: «Είναι ηλίθιος και αχάριστος. Όταν δήλωσα την υποψηφιότητα μου είπε είσαι το πρώτο όνομα. Μπορείς να βοηθήσεις ένα δικό μου παιδί εδώ στον Κολωνό. Το συζητάς του είπα, εγώ πάντα δοτικός και να βοηθήσω. Όπου πάω θα τον παίρνω, πάω σε ένα σχολείο, πάω σε μία συνάντηση με 10 ανθρώπους, τον παίρνω τον κύριο. Ηταν άνθρωπος του Μίχου. Μετά από 10 μέρες έκαναν συγκεντρώσεις και δε με κάλεσαν και τους έκοψα την καλημέρα. Ούτε καν τους ξαναείδα. Δεν ανταλλάξαμε μηνύματα. Είχαμε μια καλημέρα, να πάω από το μαγαζί του να πάρω κάτι».

Τι δουλειά είχε ένας 60χρονος με ένα 12χρονο κοριτσάκι;

Σχολιάζοντας την κατάσταση της οικογένειας και αν αυτό τον είχε προβληματίσει επισημαίνει: «Δυστυχισμένους δεν μπορώ να τους πω γιατί η μητέρα ήταν αξιοπρεπής αλλά ήταν εμφανές το οικονομικό πρόβλημα. Μια γυναίκα με 8 παιδιά δεν ξέρω πως μπορεί να δουλεύει, ίσως να είχε και βοήθειες από τη γιαγιά μία υπέροχη κυρία, από τις αδερφές της, ο άντρας της πότε ήταν στα καράβια πότε εδώ και πότε εκεί. Εμένα μου αρκούσε μια καλημέρα και όλοι ξέρανε ο Φίλιππος το παιδί ο καλός άνθρωπος».

«Τι δουλειά είχε ένας 60χρονος με ένα 12χρονο κοριτσάκι να συναντιούνται στο γραφείο; Ο ίδιος αν έβλεπε μια τέτοια εικόνα δεν θα υποψιαζόταν κάτι;» ήταν η δύσκολη ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει.

Ο Φίλιππος Ντόβας παρέπεμψε στο καλό όνομα του στη γειτονιά, που είναι γνωστός για το ήθος του, ενώ είπε ότι ακόμη και η γιαγιά του παιδιού με την οποία μίλησε σήμερα (Δευτέρα) δυσκολεύεται να πιστέψει όσα συμβαίνουν και του είπε ότι θα μιλήσει με το παιδί.

«Επειδή με ήξεραν και για το ήθος μου και γιατί βοηθούσα κι άλλον κόσμο να πάρουν ένα γάλα, ένα ψωμί, το κοριτσάκι το συμβούλευα, του έλεγα το ξέρει η γιαγιά ότι σου δίνω 2-3 και 5 ευρώ; Μου είπε το ξέρει, μην ανησυχείτε. Εγώ το λυπόμουν και το έκανα. Μίλησα σήμερα με τη γιαγιά και της είπα ότι το θεωρούσα ασήμαντο να της πω ότι της έδινα 2-3 ευρώ. Είχαμε σύμπλευση σε όλα και μου λέει ότι θα ρωτήσω το κοριτσάκι. Γιατί δεν μπορεί να με καταστρέψει για κάτι που δεν φταίω. Το φωνάζω και το διατυμπανίζω».

Θα παραιτηθώ από όλα

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι θα παραιτηθεί από όλα, και από την διαιτησία και από την πολιτική.

«Επειδή ξέρω ότι η προσβολή αυτή είναι μεγάλη, θα παραιτηθώ από όλα. Αλλά το θέμα είναι γιατί να μου κάνει κακό με τη δουλειά μου γιατί δουλεύω σε νοσοκομείο και θα έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Έχω δυο παιδιά, το συζητάμε, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο αλλά όμως αυτός που ξέρει αν έχω ακουμπήσει το κοριτσάκι είναι ο κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε ότι ερχόταν για 1-2 λεπτά και έφευγε. Η επαφή είναι αυτή που με τρελαίνει. Γιατί στους άλλους λέει είχαμε έρθει σε επαφή σεξουαλική, με πληρώνανε, με κάνανε κι εμένα λέει ότι ήρθε σε επαφή που του λέγαμε πέντε κουβέντες να προσέχει».

Έχω πέσει από τα σύννεφα

Στο τέλος της συζήτησης η απορία δεν έχει λυθεί και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: «Τι λόγο είχε η 12χρονη να τον κατηγορήσει;»

«Αυτό είναι που με προβληματίζει και να λέει ότι το έστελνε ο Μίχος που εγώ δεν μιλάω με τον Μίχο, να μην θυμάται το όνομα μου όταν πέρναγε και μου έλεγε καλημέρα κ. Φίλιππε τι κάνετε. Έχω πέσει από τα σύννεφα» λέει ο Ντόβας και επαναλαμβάνει:

«Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι. Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν».

Πηγή: in.gr