Νέες προκλήσεις από τον Ερντογάν: Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες του PKK στο Λαύριο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, αναφέροντας ότι στη δομή μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται τρομοκράτες του PKK προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ.

Ευθεία κατηγορία κατά της Ελλάδας, ότι εκπαιδεύει Τούρκους τρομοκράτες στη δομή μεταναστών στο Λαύριο, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο δελτίο ειδήσεων του Open το μεσημέρι της Τρίτης (22/02), επανέλαβε την ίδια κατηγορία που είχε εξαπολύσει και πριν από μερικές ημέρες.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως «η Αθήνα δεν εκπαιδεύει τρομοκράτες ούτε στο Λαύριο, ούτε πουθενά αλλού» αντιδρώντας έντονα στην τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου. Μάλιστα, από το υπουργείο Εξωτερικών παρέπεμπαν στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για το ίδιο θέμα.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου, όταν ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστήριξε πως η Ελλάδα υποθάλπει την τρομοκρατία, αναφέροντας μάλιστα πως ο καταυλισμός των μεταναστών στο Λαύριο είναι «άντρο τρομοκρατών». Η απάντηση στη δήλωση του κ. Σοϊλού ήρθε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις Σοϊλού δεν ανταποκρίνονται, σε καμία περίπτωση, στην πραγματικότητα και ζήτησε από τον Τούρκο υπουργό να ανασκευάσει.

«Όσα αναφέρονται στην δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών κ. Soylu που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος Υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις», έγραψε την ίδια ημέρα στο Twitter ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: newsbomb.gr