Να πάρουμε σοβαρά τον Πούτιν, δεν μπλοφάρει – Μήνυμα Μέρκελ σε Ευρωπαίους

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπλοφάρει με όσα λέει και πως οι ηγέτες της Δύσης θα πρέπει να τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

Η Ανγκελα Μέρκελ έδωσε το παρών στα εγκαίνια του «Ιδρύματος Χέλμουτ Κολ», μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν δίστασε να πει ότι ο κίνδυνος εκτροπής είναι πολύ μεγάλος:

«Πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά τα λόγια του Πούτιν. Το να λαμβάνονται τα λόγια στα σοβαρά και να μην απορρίπτονται εξαρχής ως απλή μπλόφα, δεν συνιστά επ’ ουδενί ένδειξη αδυναμίας ή κατευνασμού, αλλά απόδειξη πολιτικής ευφυίας, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση περιθωρίου ελιγμών ή, τουλάχιστον, κάτι εξίσου σημαντικό, στη δημιουργία ενός νέου».

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε και για τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ, λέγοντας ότι «θα έκανε σήμερα τα πάντα για να προστατέψει και να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας και ταυτόχρονα θα είχε κατά νου πώς θα μπορούσαν να αναβιώσουν μελλοντικά οι σχέσεις με τη Ρωσία, όχι με μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας, αλλά πάντα σε συμφωνία με όλους τους εταίρους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Πηγή: newsit.gr