Κορωνοϊός: Ένα κούρεμα σκότωσε ζευγάρι παντρεμένο για 59 χρόνια

Eίναι μια ακόμα τραγική ιστορία της πανδημίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένα ζευγάρι που ζούσε αγαπημένο, παντρεμένο επί 59 ολόκληρα χρόνια στο Σικάγο πέθανε από κορωνοϊό και ο λόγος ήταν… ένα κούρεμα. Φαίνεται πως η καθημερινότητα όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχει αλλάξει για τα καλά και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί…

Όπως περιγράφει ο γιος του ζευγαριού, όλα ξεκίνησαν όταν η αδερφή του, κομμώτρια στο επάγγελμα, πήγε στο διαμέρισμά του για να τον κουρέψει στις 20 Νοεμβρίου. «Ο ιός είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνος και δεν περιμέναμε ποτέ πως μια τέτοια συμφορά θα συνέβαινε στο σπίτι μας. Επιτίθεται με πολύ ύπουλο τρόπο» αναφέρει ο Τζο Μπρούνο. «Ήθελα να κουρευτώ οπότε η αδερφή μου μού πρότεινε να έρθει εκείνη στο σπίτι για να αποφύγουμε τον οποιοδήποτε συνωστισμό και να είμαστε πιο ασφαλείς».

Η κομμώτρια όχι μόνο είχε διαγνωστεί αρνητική στον κορωνοϊό αλλά είχε κάνει και καραντίνα τεσσάρων ημερών, κανείς δε μπορεί να πει πως ήταν απρόσεκτη. Φαίνεται όμως πως ούτε αυτά τα μέτρα που πήρε δεν αρκούσαν. Στο σπίτι του νεαρού πήγε και η μητέρα της, η οποία επίσης κουρεύτηκε. Το κούρεμα διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και για τους δύο, τα παράθυρα ήταν ανοιχτά, το κακό όμως είχε συμβεί.

Η μητέρα είχε κολλήσει τον κορωνοϊό από την κόρη της η οποία άρχισε να εμφανίζει τα συμπτώματα την ίδια ημέρα του κουρέματος, μετά από λίγες ώρες. Ο Τζο Μπρούνο σημειώνει πως όλοι φορούσαν μάσκες.

Μια εβδομάδα αργότερα, η 79χρονη Κάρολ, η μητέρα των παιδιών νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με εμφανή συμπτώματα, διασωληνώθηκε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον φονικό ιό. Ο σύζυγός της Μάικ ασθένησε και εκείνος και μετά από εννέα ημέρες πέθανε…

“Όταν απεβίωσε η μητέρα μου ο πατέρας ήταν στην εντατική και δε γνώριζε τι είχε συμβεί, αναφέρει ο Μπρούνο στο τηλεοπτικό δίκτυο WLS-TV. “Τουλάχιστον με παρηγορεί το γεγονός πως έφυγαν με διαφορά πολύ λίγων ημερών και είναι μαζί… αν και θα έδινα τα πάντα για να τους έχω ξανά κοντά μου, σκέφτομαι ότι είναι και πάλι ο ένας δίπλα στον άλλο και νιώθω καλύτερα”.

Πηγή: patrisnews.com