Έκαναν το λάθος και έφαγαν ψάρι «φούσκα»: Το είχε πιάσει ο Ντάνος στο Survivor του 2017

Τραγική κατάληξη είχε μια 83χρονη γυναίκα στη Μαλαισία την ώρα που ο 84χρονος σύζυγός της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το άτυχο ζευγάρι έκανε το λάθος και έφαγε ένα δηλητηριώδες ψάρι που είναι γνωστό με την ονομασία «φούσκα».

Η κόρη του ζευγαριού είπε ότι ο πατέρας της αγόρασε το συγκεκριμένο ψάρι από ένα ιχθυοπωλείο στις 25 Μαρτίου και προφανώς δεν γνώριζε πως περιείχε δηλητήριο. «Οι γονείς μου αγόραζαν ψάρια από το ίδιο ιχθυοπωλείο για πολλά χρόνια, οπότε ο πατέρας μου δεν φαντάστηκε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, Δεν θα αγόραζε εν γνώσει του ένα τόσο θανατηφόρο ψάρι που θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Αρχικά η άτυχη γυναίκα άρχισε να τρέμει και να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή. Στη συνέχεια παρόμοια συμπτώματα εμφάνισε και ο 84χρονος.

Η «αιτία θανάτου» δίνεται ως «τροφική δηλητηρίαση με νευρολογική εκδήλωση που οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια με καρδιακή δυσρυθμία, πιθανώς λόγω κατάποσης τοξίνης ciguatera ή τετροδοτοξίνης».

Το ψάρι του Ντάνου

Το συγκεκριμένο ψάρι το είχαμε δει να πιάνει στο Survivor του 2017 ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Οι παίκτες είχαν εντυπωσιαστεί, αλλά δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για επικίνδυνο ψάρι. Μάλιστα, το λυπήθηκαν και αποφάσισαν να το αφήσουν ελεύθερο να επιστρέψει στον βυθό. Φουσκώνει για να προστατευτεί από τους εχθρούς του, καθώς διογκώνοντας το στομάχι του, γίνεται πιο μεγάλο από τα ψάρια που προσπαθούν να το φάνε.

Το χαριτωμένο ψαράκι που μάλιστα πρωταγωνιστούσε και στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για πολλά πλάσματα του βυθού. Τα αρπακτικά ψαριά, που θα έχουν την ατυχία να το πιάσουν, είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν από πνιγμό, ενώ όσα καταφέρνουν να το καταπιούν, μπορεί να γεμίσουν τα στομάχια τους με τετροδοτοξίνη. Για καλή τους τύχη, τα μεγάλα αρπακτικά ψάρια, όπως οι καρχαρίες, συνήθως δεν κινδυνεύουν, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που μπορεί να πεθάνει εάν το καταναλώσει.

Πηγή: gazzetta.gr