Φρίκη σε εκκλησία των Αγίων Πάντων – Έκαναν πάρτυ με ναρκωτικά, τα έσπασαν όλα [Εικόνες]

Αυτό το πάρτυ όχι μόνο παραβίασε τα θεσπισμένα μέτρα για την παρεμπόδιση της διασποράς του κορωνοϊού αλλά κατέληξε σε μια πράξη ιεροσυλίας. Το περιστατικό έλαβε χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Έσσεξ: νεαροί αποφάσισαν να εισβάλλουν μέσα στον Ναό των Αγίων Πάντων στο East Horndon και να τον μετατρέψουν σε κλαμπ με ρέιβ μουσική.

Η αστυνομία έβγαλε έξω τους νεαρούς αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε την καταστροφή του διατηρητέου κτίσματος. Σπασμένα μπουκάλια, γυαλιά και σκουπίδια παντού στο πάτωμα. Μέσα στον ιερό ναό είχαν στήσει ένα ολόκληρο μπαρ και είχαν μάλιστα διακοσμήσει και τον ναό με φωτορυθμικά και λάμπες από νέον.

Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας που είδε την επέμβαση της αστυνομίας, “ο κόσμος ήταν πολύς, είχαν εξοπλισμό, μεγάλα ηχεία και όλα έδειχναν πως το πάρτυ είχε οργανωθεί καλά από επαγγελματίες”.

Και όντως κάπως έτσι είχαν τα πράγματα: Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, οι Αρχές διαπίστωσαν πως είχαν προσκληθεί περίπου 600 άτομα ενώ όσοι παρεβρέθησαν στο ρέιβ πάρτυ της Παραμονής, πλήρωσαν και εισιτήριο για να μπουν στην εκκλησία με τιμή περίπου 40 λίρες. Τελικά 100 άτομα πήγαν στο πάρτυ που διήρκεσε από τις 12 το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί , τα έσπασαν όλα, μέθυσαν και προκάλεσαν ζημιές 10.000 λιρών στον ναό. Να τονίσουμε πως η αξία του κτίσματος ανέρχεται στα 4 εκατομ. λίρες λόγω της παλαιότητάς του, είναι ένα μνημείο πεντακοσίων ετών.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία των ναρκωτικών ενώ στην γυναίκα που το διοργάνωσε επιβλήθηκε πρόστιμο δέκα χιλιάδων λιρών και ποινή φυλάκισης. Ο ιερέας της εκκλησίας όπως ήταν φυσικό, δήλωσε αποτροπιασμένος με το τραγικό περιστατικό όπως και όλη η κοινωνία του Essex, μιας περιοχής που υποφέρει από τον κορωνοϊό μιας και ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 1,321.3 ανά 100,000 κατοίκους.

Πηγή: patrisnews.com