Οργή για τον «πατέρα των φασολιών» που ανάγκασε το πεινασμένο του παιδί να ανοίξει μόνο μια κονσέρβα

Το 9χρονο κοριτσάκι έφαγε έπειτα από έξι ώρες, όταν δηλαδή κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ο τρόπος με τον οποίο επαίρεται ότι διαπαιδαγωγεί το παιδί του ένας Αμερικανός πατέρας.

Το εννιάχρονο κοριτσάκι του ήταν νηστικό με τον πατέρα του να το υποχρεώνει να ανοίξει μία κονσέρβα με φασόλια.

Ύστερα από έξι ώρες το παιδί κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα με τον πατέρα του να του επιτρέπει να φάει. Όπως αναφέρει το BBC, o πατέρας, ένας Αμερικανός podcaster, ισχυρίστηκε ότι είναι ένας καλός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών.

Ωστόσο, υπήρξαν γονείς που τον κατηγόρησαν για αμέλεια, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι η ιστορία του είναι αποκύημα της φαντασίας του μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή.

Οι χρήστες στο Twitter του έδωσαν το παρατσούκλι «πατέρα των φασολιών» καθώς το περιστατικό αυτό προκάλεσε έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους.

Ο Τζον Ρόντερικ, που εκτός από podcaster είναι και μουσικός, μοιράστηκε την ιστορία του το Σάββατο στο Twitter, εξηγώντας τι ακριβώς έκανε όταν η κόρη του εξέφρασε την επιθυμία να φάει φασόλια.

Αφού του έφερε ένα ανοιχτήρι και μία κονσέρβα με φασόλια, ο πατέρας ρώτησε το παιδί του αν ήξερε πώς ανοίγει.

Όταν το κοριτσάκι του είπε ότι δεν ξέρει, τότε ο πατέρας σκέφτηκε ότι πρέπει να την διδάξει…

Εξηγώντας ότι ήθελε να μάθει στην κόρη του πώς να ανοίγει μία κονσέρβα με φασόλια, άφησε το παιδί του να προσπαθεί επί έξι ώρες.

«Ήταν δίπλα μου γκρίνιαζε και φώναζε προσπαθώντας να ανοίξει τη κονσέρβα. Δεν ήταν από τα πράγματα με τα οποία διασκέδαζε. Ήξερα ότι θα ήταν γι΄αυτήν μια πρόκληση», είπε.

Τελικά η μικρή κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα και να φάει τα φασόλια, εξήγησε.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες έσπευσαν να καταδικάσουν την εκπαιδευτική μέθοδο του πατέρα.

«Αισθάνομαι ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμο να διδάσκουμε στα παιδιά ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο κι ότι δεν υπάρχει ντροπή να ζητάμε βοήθεια και υποστήριξη από άλλους ανθρώπους», έγραψε ο δημοσιογράφος Τζέισον Σράιερ.

Ένας άλλος χρήστης υποστηρίζει ότι η μέθοδος του Ρόντερικ είναι «γελοία

» -κι ότι θα έπρεπε απλώς να ταΐσει την κόρη του και στη συνέχεια να της δείξει πώς να χρησιμοποιήσει ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες.

«Είναι 9 χρονών και μερικοί από εμάς δεν μαθαίνουμε καλά όταν πεινάμε, ανεξάρτητα από την ηλικία», υποστήριξε ένας άλλος χρήστης.

Υπήρξαν όμως και ορισμένοι χρήστες που συμφώνησαν με την εκπαίδευση του «πατέρα των φασολιών».

«Αυτό διδάσκει ανεξαρτησία… Δεν έκανε τίποτα λάθος και στην πραγματικότητα με έκανε να ευχηθώ να έκανα περισσότερα από αυτά», έγραψε κάποιος άλλος χρήστης.

Ο Ρόντερικ δεν απάντησε στα αιτήματα των δημοσιογράφων να προβεί σε σχόλια αλλά υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο Twitter.

«Έξι ώρες είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Γεύμα το μεσημέρι, δείπνο στις έξι. Η η αντίδρασή της ήταν «εκπληκτική. Το παιδί μου είναι μια χαρά», πρόσθεσε στο Twitter.

Ωστόσο, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι δασκάλα, υποστήριξε ότι ήταν ένας κακός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών.

«Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν δεν πεινούν», επισημαίνει.

Ορισμένοι χρήστες κατηγόρησαν επίσης τον «πατέρα των φασολιών» για ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία αφού είχαν αναζητήσει προηγούμενα tweets του.

Ωστόσο, ο συν-οικοδεσπότης του podcast, Κεν Τζένινγκς υπερασπίστηκε τον Ρόντερικ αποκαλώντας τον «έναν στοργικό και προσεκτικό μπαμπά».

Πηγή: protothema.gr