Βύθισαν ένα από τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο [Βίντεο]

Εντυπωσιακές εικόνες από την καθέλκυση αρχικά και στη συνέχεια βύθιση στον Ατλαντικό του πλοίου Stellar Banner, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο!

Μια τεράστια επιχείρηση που λάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες στη Βραζιλία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το πλοίο Stellar Banner, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, που βυθίστηκε… στο περίπου τον περασμένο Φεβρουάριο στη θαλάσσια περιοχή 150 χλμ. από την πολιτεία Maranhao, βρίσκεται, πλέον, στα βάθη του Ατλαντικού.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, το πλοίο, μήκους 340 μέτρων και χωρητικότητας 300.660 DWT, ήταν φορτωμένο με 290.000 τόνους σιδηρομετάλλευμα, καθώς είχε αποπλεύσει από τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ωστόσο, πλέοντας στον Ατλαντικό υπέστη ρήγμα στην πλώρη και άρχισε να παίρνει κλίση. Ο καπετάνιος κατάφερε να το οδηγήσει σε μία ξέρα, έξω από τη Βραζιλία. Δεν γινόταν, ωστόσο, να παραμείνει για πάντα εκεί Όταν διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές δεν επισκευάζονται και κρίθηκε ότι δεν αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, και αφού εκφορτώθηκαν 145.000 τόνοι του φορτίου του πλοίου και 3900 κυβικά μέτρα από τα καύσιμά του αποφασίστηκε αρχικά να αποκολληθεί και να μεταφερθεί σε βαθύτερα νερά, για να βυθιστεί για πάντα στον Ατλαντικό Ωκεανό…

Πηγή: newsnowgr.com