Τουρκία: Έχετε θράσος – Θα λάβετε την κατάλληλη απάντηση

Δραματικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο – Τα εντάλματα σύλληψης για τον «Πορθητή» εξόργισαν το τουρκικό καθεστώς.

Μια νέα προ προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε την σήμερα (10/6)το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχετικά με την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε εντάλματα σύλληψης μελών του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής).

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO (σ.σ εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων).

Aν αληθεύει η απόφαση αυτή, που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τους αγνοεί, τότε δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς. Αν έχει συμπεριφερθεί με τέτοιο θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία πως θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αυτές οι κενές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης που έχουν στόχο να σταματήσουμε τις έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας…Η Τουρκία και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της αλλά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις έρευνες και γεωτρήσεις της όπως τις σχεδιάζει», πρόσθεσε ο Χαμί Ακσόι.

Πηγή: sigmalive.com