Θρίλερ στην Ιαπωνία: Μυστηριώδης μπάλα ξεβράστηκε στην παραλία – Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας (Βίντεο)

Η Ιαπωνία προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο με μία σιδερένια μπάλα που ξεβράστηκε σε παραλία.

Μία μυστηριώδης μεταλλική σφαίρα με διάμετρο περίπου 1,5 μέτρο, έχει γίνει πηγή έντονων εικασιών στο διαδίκτυο. Η αστυνομία και οι κάτοικοι σε μια παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι είναι η μεγάλη σιδερένια μπάλα που ξεβράστηκε σε μια τοπική παραλία, με τις αρχές να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι, μόνο ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

Η σφαίρα βρίσκεται στο επίκεντρο των πυρετωδών εικασιών από τότε που ξεβράστηκε στην παραλία Eνσού στην πόλη Χαμαμάτσου στην ακτή του Ειρηνικού της χώρας, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να είναι αδέσποτη νάρκη απορρίφθηκαν αφού οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κοίλο.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, επίσης, ότι συμμετείχε σε κατασκοπεία από την κοντινή Βόρεια Κορέα ή την Κίνα. Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας –που υποδηλώνει ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο– προκάλεσε μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά είχε χαλαρώσει και άρχισε να επιπλέει.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί τη μπάλα, η οποία είναι πορτοκαλί-καφέ με πιο σκούρα μπαλώματα σκουριάς, αφού μια ντόπια γυναίκα την εντόπισε να ακουμπάει στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή ενώ έκανε βόλτα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το Asahi TV.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες εκρηκτικών ντυμένων με προστατευτική ενδυμασία για περαιτέρω έρευνες, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τι ακριβώς είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε. Φωτογραφίες έχουν σταλεί στις ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία είπε ότι δεν καταλάβαινε γιατί η μπάλα έγινε ξαφνικά το κέντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και ένα μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να τησπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε». Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο. Ορισμένοι είπαν ότι έμοιαζε με κάτι από τη δημοφιλή σειρά manga Dragon Ball, ενώ οι πιο συνωμοσιολόγοι είπαν ότι ήταν… UFO που είχε πέσει από τον ουρανό.

Τα τηλεοπτικά πλάνα από το αντικείμενο προκάλεσαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύντομα αφότου η Ιαπωνία είπε ότι «υποψιάστηκε έντονα» ότι αρκετά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν εντοπιστεί στην επικράτειά της τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: newsbomb.gr