Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο ο 64χρονος που επιτέθηκε με σπαθί σαμουράι

Αναβίωσε σήμερα Παρασκευή (7.4.2023) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η αιματηρή επίθεση του 64χρονου σε 48χρονο στους Αμπελόκηπους, όπου σύμφωνα με το θύμα, το όπλο με το οποίο τον χτύπησε ο 64χρονος είναι ένα σπαθί σαμουράι (κατάνα).

Το σοκαριστικό περιστατικό με το σπαθί σαμουράι σημειώθηκε στις 28 Μαΐου του 2022 στο Δημοτικό Πάρκο στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα ο 48χρονος άνδρας να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το θύμα του αδιανόητου περιστατικού περιγράφει στο newsit.gr όσα έζησε και συγκλονίζει: «Εκείνο το πρωί είχα βόλτα με τον σκύλο του στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και βρήκα σε πολλά και διάφορα σημεία πεταμένα σάπια κρέατα.

Όταν είδα αυτόν τον άνθρωπο να σκορπίζει παντού τα κρέατα του έκανα παρατήρηση και του ζήτησα να σταματήσει να τα ρίχνει. Τότε αυτός γύρισε και μου είπε πως σκυλιά τα τρώνε τα κρέατα και δεν κάνει κακό. Λίγο πιο πέρα άρχισα να τα μαζεύω εγώ. Όπως γύρισα την πλάτη μου και γονάτισα για να τα μαζέψω, άκουσα αυτόν τον τύπο να μου φωνάζει τώρα θα δεις.

Όταν γύρισα τον είδα ξαφνικά να βγάζει μέσα από το μπουφάν του το σπαθί, τύπου κατάνα και να ορμάει επάνω μου. Του φώναξα “τι κάνεις ρε;”, τρομαγμένος, προσπάθησα να αμυνθώ βάζοντας μπροστά την τσάντα για να μη με χτυπάει. Γρήγορα γλίστρησα και έπεσα κάτω και τότε αυτός ο τύπος φώναξε “τώρα σε γ…α” και μου κάρφωσε το σπαθί στην κοιλιά. Αυτός έφυγε τρέχοντας. Εγώ προσπάθησα να τον σταματήσω αλλά πονούσα και δεν μπορούσα να τρέξω. Ένα ζευγάρι που ήταν εκεί και τα είδε όλα κάλεσε την αστυνομία.

Η τρύπα από το σπαθί στη μπλούζα του θύματος

Το χτύπημα που δέχτηκα από το σπαθί ήταν πολύ σοβαρό. Τραυμάτισε πολλά όργανα και το χειρότερο ήταν ότι είχα εσωτερική αιμορραγία. Έμεινα 4 τέσσερις μέρες στην εντατική. Και ακόμα και σήμερα υποφέρω. Οι γιατροί μου δεν μου επιτρέπουν να δουλέψω ακόμα γιατί δεν επιτρέπεται να σηκώνω βάρος.

Φοβάμαι μην τελειώσει το δικαστήριο και τον αφήσουν ελεύθερο. Δεν ξέρω τι θα θελήσει να κάνει πάλι αυτός ο άνθρωπος αν μείνει ελεύθερος».

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου.

Πηγή: newsit.gr