Τέμπη: Αγωνία για τους τρεις τραυματίες στη ΜΕΘ – Μάχη δίνουν ο 20χρονος Γεράσιμος, η 26χρονη Ανυσία και η σύντροφος του Βάιου

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τρεις τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη, που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας από αυτούς είναι ο 20χρονος Γεράσιμος – Ιάσωνας, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του Intercity 62.

Η γιαγιά του Βολιώτη φοιτητή, μιλώντας στο Mega επισημαίνει πως ο εγγονός της παραμένει ακόμα διασωληνωμένος και πως οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτούς για να τον σώσουν.

“Τα ίδια είναι. Ο Θεός να δώσει και η Παναγίτσα. Ο Θεός και η Παναγίτσα να δώσει. Οι γιατροί περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν”, λέει.

Ο 20χρονος Γεράσιμος είναι ο μοναδικός άνθρωπος που επέζησε από το πρώτο βαγόνι και αυτό γιατί την ώρα της σύγκρουσης εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο. Οι διασώστες τον βρήκαν αρκετά μέτρα μακριά από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο νεαρός φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας της πτώσης.

Αποσωληνώθηκε η σύντροφος του Βάιου

Στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας παραμένει για 16η ημέρα και η Δάφνη, η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, που ταξίδευαν μαζί εκείνη νύχτα με τη μοιραία αμαξοστοιχία.

“Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο”, λέει ο αδερφός του.

Το σκυλάκι τους, που το έπαιρναν παντού μαζί σε κάθε τους ταξίδι, επέζησε. Ομοίως και η Δάφνη που δίνει δύο εβδομάδες τώρα σκληρή μάχη στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να την αποσωληνώσουν.

“Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει”.

Η Δάφνη παλεύει για τη ζωή της μη γνωρίζοντας πως ο επί σειρά ετών σύντροφός της δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Σταθερή η κατάσταση της Ανυσίας

Σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων του Παπανικολάου βρίσκεται πάνω στην 26χρονη Ανυσία, τη νεαρή φοιτήτρια με καταγωγή από τη Σάμο που βρίσκεται για 16η ημέρα διασωληνωμένη.

“Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, τη σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκεται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί”.

Οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος για πολυτραυματίες σαν την Ανυσία. “Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει”.

Η 26χρονη Ανυσία σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη τελειώσει αρχαιολόγος στο ΑΠΘ και κάνει μεταπτυχιακό στη μουσειολογία. “Ήρθε στην Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη”.

Ο πατέρας της, ο οποίος επί δέκα χρόνια ήταν λιμενάρχης στο Καρλόβασι της Σάμου, πληροφορήθηκε από τους διασώστες πως η κόρη του επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και με τη σύγκρουση είτε εκσφενδονίστηκε έξω από το τρένο ή κάποιος συνεπιβάτης της την έβγαλε και έτσι επέζησε.

Πηγή: thetoc.gr