Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Η σύμπτωση που ένωσε δύο οικογένειες με την τραγωδία στα Τέμπη

Μόνο σαν διαβολική σύμπτωση μπορεί να εκλάβει κανείς τη «σχέση» της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στο μοιραίο τρένο της 28ης Φεβρουαρίου 2023, με την οικογένεια του 16χρονου Γιώργου Μήτσκα που είχε σκοτωθεί σε σχολική εκδρομή το 2003 στα Τέμπη.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα ξύπνησε άσχημες μνήμες στην οικογένεια της Θεοδώρας Μήτσκα, μητέρα του 16χρονου Γιώργου η οποία μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι η σχέση της οικογένειάς της με την 23χρονη Ιφιγένεια είναι απλά συνωνυμία χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν στεναχωρήθηκε με την απώλειά της.

«Η κόρη μου λέγεται Ιφιγένεια Μήτσκα κι όταν οι συγγενείς άκουσαν το όνομά της στις ειδήσεις, ταράχτηκαν κι άρχισαν να μας παίρνουν τηλέφωνα και να ρωτούν αν είναι καλά το παιδί μου. Έπαιρναν τηλέφωνο την κόρη μου οι φίλες της, αγωνιούσαν να δουν τι έχει συμβεί. Τους εξηγούσα ότι πρόκειται για συνωνυμία κι ότι η άτυχη κοπέλα, η Ιφιγένεια που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο ήταν από τα Γιαννιτσά κι όχι από το Μακροχώρι Ημαθίας. Τους έλεγα ότι δεν πρόκειται για το παιδί μου».

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα ξύπνησε άσχημες μνήμες στην οικογένεια της Θεοδώρας Μήτσκα, η οποία ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον άδικο θάνατο του δικού της παιδιού μόλις στα 16 του χρόνια. «Όλες αυτές τις μέρες ξαναζούμε τα δικά μας. Αυτό το συμβάν όμως είναι ακόμα χειρότερο. Εμείς τουλάχιστον βρήκαμε τα σώματα των παιδιών μας και τα θάψαμε. Αυτοί οι γονείς ψάχνουν μέσα στις στάχτες για τα παιδιά τους», ανέφερε και πρόσθεσε γεμάτη παράπονο: «Αλίμονο στα παιδιά που χάθηκαν. Εμείς δεν δικαιωθήκαμε ποτέ. Ο οδηγός του φορτηγού έμεινε λίγα χρόνια στη φυλακή και βγήκε έξω. Ποια η τιμωρία τους; Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε αλλά για εμάς είναι σαν να έγινε χθες. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη και οι οικογένειές τους θα ζουν με αυτό τον καημό όπως κι εμείς».

Η κόρη της Θεοδώρας Μήτσκα η οποία τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με την 23χρονη κοπέλα που χάθηκε ενώ ταξίδευε με το σύντροφό της στο μοιραίο τρένο, ήταν 14 ετών όταν ο αδερφός της Γιώργος σκοτώθηκε στα Τέμπη το 2003 σε ηλικία μόλις 16 ετών. «Η κόρη μου είναι δασκάλα έχει δυο παιδάκια. Και εκείνη στεναχωρήθηκε πάρα πολύ ακούγοντας όχι μόνο για την Ιφιγένεια, αλλά και για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που ήταν στο τρένο αυτό». Όπως είπε στο protothema.gr η κα Θεοδώρα Μήτσκα σκοπός της είναι μαζί με το σύζυγό της κάποια στιγμή να επισκεφτούν τους γονείς της άτυχης Ιφιγένειας για να τους παρηγορήσουν αν και όπως λέει καμία κουβέντα και καμία αγκαλιά δεν πρόκειται να απαλύνει τον πόνο που νιώθουν.

Πηγή: protothema.gr