Σεισμός στην Κόρινθο – Αναστάτωση στους κατοίκους

Σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ αναστάτωσε το πρωί την Κόρινθο. Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:42 με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Κορίνθου.. Είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα, κάτι που έκανε τη σεισμική δόνηση να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Κόρινθο και την Κορινθία.

Σημειώνεται πως αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δώσει δύο σεισμούς 3,7 και 3,8 Ρίχτερ, με διαφορά ενός λεπτού. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και αναθεώρησε τα δεδομένα.

Όλα αυτά έρχονται ένα 24ωρο μετά τους τρεις μικρούς σεισμούς που εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή. Είχαν μέγεθος 2,5, 1,9 και 2,8 Ρίχτερ και σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων λεπτών στην Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος 12,7 χιλιομέτρων και ο τρίτος 5 χιλιομέτρων.

Πηγή: newsit.gr