Σάλος στις ΗΠΑ: Aστυνομικοί “ξηλώθηκαν” επειδή κυνηγούσαν… Πόκεμον αντί για ληστές

Εκτός Σώματος τέθηκαν δύο αστυνομικοί στις ΗΠΑ. Ο λόγος; Αντί να απαντήσουν σε κλήση για ληστεία, εκείνοι κυνηγούσαν… Πόκεμον.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι Λούις Λοτσάνο και Έρικ Μίτσελ δεν κυνηγούσαν εγκληματίες αλλά αναζητούσαν φανταστικά πλάσματα στους δρόμους παίζοντας ένα παιχνίδι στο κινητό τους.

Η καταγραφή των συνομιλιών τους μέσα στο περιπολικό αποκάλυψε ότι είχαν δεχτεί την κλήση για βοήθεια από ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες, όμως αυτοί επέλεξαν να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

“Ο αστυνομικός Μίτσελ ενημέρωσε τον Λοτσάνο ότι ο “Σνόρλαξ” είχε μόλις εμφανιστεί”, αναφέρεται στα έγγραφα που αφορούν στην αποπομπή τους από το Σώμα.

“Για τα επόμενα 20 λεπτά περίπου έχουν καταγραφεί να συζητούν για τα Πόκεμον καθώς οδηγούν σε διάφορες τοποθεσίες όπου τα εικονικά πλάσματα εμφανίζονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων”, αναφέρεται.

Οι διάλογοι των αστυνομικών

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αφήνουν τον Σνόρλαξ και στρέφουν την προσοχή τους προς ένα Τοτζέτικ, το οποίο μάλιστα αποδείχτηκε… δύσκολο να νικήσουν. “Να πάρει ρε φίλε. Αυτό με πολεμάει τρελά”, λέει ο Μίτσελ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και έχουν παραδεχθεί ότι πράγματι δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση για να μεταβούν στο σημείο όπου είχε σημειωθεί η ληστεία, τον Απρίλιο του 2017. Ωστόσο, αρνούνται ότι έπαιζαν Πόκεμον, υποστηρίζοντας ότι απλώς συζητούσαν για το παιχνίδι.

Το εφετείο της Καλιφόρνια ωστόσο, το οποίο εξέτασε την έφεση που είχαν ασκήσει, δεν τους πίστεψε και επικύρωσε την απόφαση για αποπομπή τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα Πόκεμον είχαν γίνει μόδα τα περασμένα χρόνια, με εκατομμύρια χρήστες κινητών να είναι κολλημένοι στις οθόνες αναζητώντας φανταστικά πλάσματα.

Οι λάτρεις του παιχνιδιού είχαν κατηγορηθεί ότι είχαν προκαλέσει τροχαία, ενώ είχε καταγραφεί τουλάχιστον ένα περιστατικό παράνομης διέλευσης συνόρων με “πρωταγωνιστή” κάποιον που επιχειρούσε “να τα πιάσει όλα”. Ήταν τόσο δημοφιλές το παιχνίδι που στρατιωτικές εγκαταστάσεις προειδοποιούσαν τα στρατεύματα για τους κινδύνους που υπάρχουν αν κάποιος παίζει το παιχνίδι σε στρατιωτική βάση ή κοντά σε διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης.

Πηγή: enikos.gr