Ρεθυμνιώτισσα γιατρός δημιουργεί έργα τέχνης με… ληγμένα χάπια! [Εικόνες]

Καταπληκτικά ψηφιδωτά με τα χάπια που διαχωρίζονται και πάνε για ανακύκλωση στο Κοινωνικό φαρμακείο

Η Ελένη Ιωαννίδου είναι ιατρός, παθολόγος λοιμωξιολόγος, επικεφαλής της ομάδας για τον Covid-19 και διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Με την τελευταία της ιδιότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας στην πρόσφατη γνωστή «διαμάχη» που υπήρξε με την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όμως η κα Ιωαννίδου έχει και μια άλλη ενασχόληση την οποία μάλλον πολλοί δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Στον – έτσι κι αλλιώς λίγο χρόνο που διαθέτει λόγω των ιατρικών υποχρεώσεών της – δημιουργεί καταπληκτικούς πίνακες – μωσαϊκά, χρησιμοποιώντας ως ψηφίδες χάπια που έχουν λήξη και πρέπει να ανακυκλωθούν.

Η ΑΝΟ{Η}ΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ

Η Ελένη Ιωαννίδου, στο blog της που του έχει δώσει το όνομα «ΧΑΠΙ END» περιγράφει πως «γεννήθηκε» η ιδέα για την συγκεκριμένη δημιουργική ενασχόλησή της.

«Η ιδέα της δημιουργίας μωσαϊκών με ληγμένα χάπια γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια στο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργούσε εθελοντικά από το 2008 στο Ρέθυμνο.

Τα φάρμακα προέρχονταν από ανακυκλοφορία φαρμάκων που δεν είχαν λήξει και που έφερνε ο κόσμος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν. Φυσικά ένα μέρος από αυτά έληγε και έπρεπε να απορριφθεί.

Στα πλαίσια της λογικής της ανακύκλωσης ανοίγαμε τις συσκευασίες ώστε να διαχωριστούν από τα φάρμακα και να γίνει πιο σωστά η ανακύκλωσή τους.

Τότε πρόσεξα τα απίθανα χρώματα, και σχήματα που είχαν τα φάρμακα αυτά και αποφάσισα να δοκιμάσω να τα χρησιμοποιήσω ως ψηφίδες για να φτιάξω πίνακες.

Στην περίοδο της καραντίνας η απασχόληση αυτή λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά και μου προσέφερε μεγάλη αποφόρτιση από την ένταση της δουλειάς και παράλληλα ήταν δημιουργική και ευχάριστη.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε….»

Unmute – Χάπια σε πλέξιγκλας 120Χ90εκ.

Αερικό – Χάπια σε πλέξιγκλας 120Χ90εκ.

Κορωνοκόρη – Χάπια σε ξύλο 91Χ73 εκ.

Δείτε περισσότερα στο blog της κας Ελένης Ιωαννίδου

ΧΑΠΙ END – Τέχνη με ληγμένα χάπια και κάψουλες Το «ευτυχισμένο τέλος» των φαρμάκων Art with pills

Πηγή: flashnews.gr