Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»

Ράδιο Αρβύλα: Τη δική του απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Αντώνης Κανάκης κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Τρίτης, μετά τον σάλο που ξέσπασε με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Το Ράδιο Αρβύλα προβλήθηκε κανονικά την Τρίτη (14.12), παρά τις φήμες για το αντίθετο μετά τον σάλο που προηγήθηκε με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και την καταγγελία για revenge porn σε βάρος πρώην συντρόφου του. Ο Αντώνης Κανάκης πήρε τον λόγο και εξήγησε το γιατί η εκπομπή προβλήθηκε κανονικά και έδωσε εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς όσους άσκησαν κριτική στον ίδιο και τους συνεργάτες του. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καυτηριάσει τη στάση του παρουσιαστή στο θέμα Λιγνάδη, σε σχέση με αυτή που τήρησε στην τωρινή περίσταση.

Ο Αντώνης Κανάκης εμφανώς ενοχλημένος άρχισε να απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα προς τον κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ίδιο και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας ότι έχουν την ηθική αυτουργία για περιστατικά όπως αυτό με θύτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού βγήκε πρώτα ο στρατός του. Για να μας κάνει την εξής εξίσωση και συμψηφισμό, για την κριτική που κάναμε στην κ. Μενδώνη γιατί δεν παραιτήθηκε για την υπόθεση Λιγνάδη. Και το γεγονός και μόνο ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί και η εξίσωση, μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της χώρας και μιας σατιρικής εκπομπής, στο διαδίκτυο να το καταλάβω», είπε αρχικά.

«Το ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί από συγκεκριμένους δημοσιογράφους το καταλαβαίνω, αυτοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτούς. Το να πρέπει να εξηγήσουμε εμείς, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος είναι πολιτικό ων, έχει καλή σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, τη δημοκρατία και τους κανόνες της πολιτικής, ότι το να συμψηφίζεις την πολιτική ηγεσία του τόπου με μια σατιρική εκπομπή δεν θα το έκανε παιδάκι του δημοτικού, ξεπερνάει τη σκέψη του ποιοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μου. Το να εξηγήσουμε το ποιοι είναι οι κανόνες που διέπουν την πολιτική ευθιξία, το πολιτικό βάρος και την αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων, ότι έχουν διαφορετικό βάρος, πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αν πρέπει εμείς να εξηγήσουμε ότι εμείς δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων, αν θέλει κάποιος μας παρακολουθεί, αν δεν θέλει όχι, η πολιτική ευθιξία λειτουργεί τελείως διαφορετικά στις ηγεσίας, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε», είπε στη συνέχεια.

Ο Αντώνης Κανάκης πρόσθεσε: «Αν πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχε βουίξει ο τόπος για τη δράση αυτού του ανθρώπου και η κ. Μενδώνη κρυβόταν, ενώ εμείς είμαστε εδώ και απομακρύναμε αυτό τον άνθρωπο, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αλλά πραγματικά, αφού κάνουμε ερωτήσεις, ας μας απαντήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε μερικά ερωτήματα. Εσείς που νομοθετείτε, πώς επιτρέπετε όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργούν σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου και να ανεβάζουν βίντεο, πολιτών και ανθρώπων, κοριτσιών και αγοριών, τα οποία δεν είναι επαγγελματικά; Εσείς το επιτρέπετε. Εσείς είστε ηθικοί αυτουργοί σε αυτό που συμβαίνει σε μια κοπέλα. Πώς κύριε Άδωνι Γεωργιάδη αντί να πάτε στην ουσία του περιστατικού, που είναι το θύμα, επιλέγετε να καλύψετε μια υπουργό σας; Εξηγήστε μας πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη δικαιοσύνη το 2019 και ακόμα να περιμένει το πότε και αν θα δικαιωθεί; Πώς γίνεται να μην έχει κουνηθεί φύλλο από την πολιτεία που εκπροσωπείται; Που έχετε το θράσος να γίνονται αυτά τα πράγματα στη χώρα που διοικείται, λες και είστε μεσημεριανή εκπομπή. Με σεβασμό στις μεσημεριανές εκπομπές, περισσότερο από ότι σε εσάς. Να συμμετέχετε στο πανηγύρι αυτό, αλλά οι πράξεις σας να είναι ανύπαρκτες. Συγχαρητήρια!».

Πηγή: newsbomb.gr