Πού «έπεσαν» τα περισσότερα πρόστιμα από ελέγχους το Σάββατο

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 24.04.2021 συνολικά 100.041 ελέγχους και κατέγραψαν 853 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 270.050€ και πραγματοποιήθηκαν έξι (6) συλλήψεις.

Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης

3. Μη γνησιότητα βεβαίωσης μετακίνησης

4. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

5. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι (6) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε καφέ-μπαρ για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, στην Περιφέρεια Αττικής.

3. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000€ για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, και από 300€ πρόστιμο σε έξι (6) παρευρισκόμενους, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε από 1.000€ πρόστιμο σε παντοπωλείο και κομμωτήριο για υπέρβαση ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.

5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε ιδιώτη για παροχή υπηρεσιών μασάζ και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερα (4) άτομα, στην Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

6. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρείς (3) συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους επέβαλε πρόστιμο 3.000€ έκαστος για εξυπηρέτηση εννιά (9) συνολικά πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300€ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

7. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ατόμου για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών και του επέβαλε πρόστιμο 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

8. Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε μία (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και του επέβαλε πρόστιμο 500€, στην Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

9. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια

10. Η ΕΑΔ επέβαλε επτά (7) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 2.900€. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500€ σε τέσσερις (4) οδηγούς οχημάτων για επίδειξη μη έγκυρων βεβαιώσεων μετακίνησης υπαλλήλων επιχειρήσεων (δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κίνησης) στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Οι εν λόγω βεβαιώσεις διασταυρώθηκαν σε πραγματικό χρόνο από Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ, με πρόσβαση στο σύστημα «Εργάνη»

Επίσης επιβλήθηκαν δύο (2) διοικητικά πρόστιμα ύψους 600€ (2×300€) σε ιχθυοπωλείο και εμπορικό κατάστημα, για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος. Τέλος επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ (1×300€) σε υπάλληλο του ανωτέρω ιχθυοπωλείου για μη χρήση μάσκας, στον Δήμο Λαρισαίων.

Πηγή: in.gr