Πόσο απαραίτητο είναι, τελικά, να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί

Τόσο οι δερματολόγοι, όσο και οι bloggers ομορφιάς αλλά και οι influencers στο Instagram και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούν ότι πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας σε καθημερινή βάση, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που καθαρίζουν το πρόσωπό τους, μάλιστα, περισσότερες από δύο φορές την ημέρα, κάθε φορά που το νιώθουν αρκετά βρόμικο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει περισσότερο, απ’ ό,τι να ωφελήσει το δέρμα σας;

Κατά γενικό κανόνα, εάν καθαρίζετε το πρόσωπό σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε, το πρωί αφού ξυπνήσετε δεν είναι απαραίτητο να το καθαρίσετε βαθιά, απλά να το ξεπλύνετε με λίγο δροσερό νερό. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που το πρόσωπό σας δεν έχει έρθει σε επαφή με κάτι που θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για το δέρμα σας.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες εξαιρέσεις που αφορούν κυρίως σε ξηρές και λιπαρές επιδερμίδες. Στην πρώτη περίπτωση, εάν δηλαδή το πρόσωπό σας είναι φυσικά ξηρό ή εάν τείνει να στεγνώνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε λάδι καθαρισμού ή βάλσαμο για να προσθέσετε λίγη επιπλέον ενυδάτωση στο δέρμα και να ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, το σμήγμα σας μπορεί να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν συμβαίνει αυτό, απλώς χρησιμοποιήστε λίγο νερό σε ένα ταμπόν και καθαρίστε απαλά το πρόσωπό σας και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί μόνο εάν το δέρμα σας συγκαταλέγεται σε κάποια από τις δύο εξαιρέσεις. Διαφορετικά απλά ξεπλένετε το πρόσωπό σας με λίγο νερό.

Πηγή: newsbeast.gr