Πώς είναι να ξυπνάς από κώμα μετά από 20 ολόκληρα χρόνια; [Βίντεο]

Το 1984, η 18χρονη τότε Sarah Scantin τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε από το φορτηγό που οδηγούσε ένας μεθυσμένος άντρας που την άφησε στη μέση του δρόμου.

Η Scantin που υπέστη πολύ σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις έπεσε σε κώμα για 20 ολόκληρα χρόνια και οι γιατροί χρειάστηκε να αφαιρέσουν το τμήμα του εγκαφάλου της, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ομιλία, προκειμένου να της σώσουν την ζωή.

Τα προγνωστικά ήταν τελείως δυσοίωνα στην περίπτωση της νεαρής κοπέλας, με την ιατρική ομάδα που παρακολουθούσε την περίπτωση της να εκτιμά ότι θα παραμείνει φυτό για την υπόλοιπη ζωή της, ενώ θα ήταν απαραίτητο να παραμείνει διασωληνωμένη προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιεί βασικές, ζωτικές λειτουργίες

Παρόλα αυτά, αυτή η συγκλονιστικά δυνατή γυναίκα ξύπνησε, ως εκ θαύματος, το 2005, ακριβώς δύο δεκαετίες μετά το φρικτό ατύχημα που της στοίχισε 20 πολύτιμα χρόνια. Βρισκόταν στο κρεβάτι ενός κέντρου αποκατάστασης και άρχισε να μιλάει, αφήνοντας άφωνη τη νοσοκόμα που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο πλευρό της. Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε; «Θέλω να κάνω μανικιούρ».

Η Sarah είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που παρέμεινε σε κώμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να ανακτήσει αμέσως την ικανότητα του λόγου,

Το παρακάτω ντοκιμαντέρ συναντά την γενναία Sarah 2 χρόνια από εκείνη την συγκλονιστική ημέρα, την μέρα που κοίταξε τη νοσοκόμα στα μάτια και της είπε: «Θέλω να κάνω μανικιούρ» και την ακολουθεί στο συγκλονιστικό ταξίδι της προς την ανεξαρτησία.

Η Scantin προσπαθεί να σταθεί μόνη στα πόδια της, να περπατήσει και να τραφεί μόνη της, ενώ η οικογένεια της δεν έχει πάψει ούτε μία στιγμή να βρίσκεται πλάι της, ξοδεύοντας όλη την περιουσία της προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά της έξοδα και να την βοηθήσει να αποκτήσει ξανά μία φυσιολογική ζωή.

Δες την ιστορία της

womantoc.gr