Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο εγγυάται «τη ζωή και την ασφάλεια» των Ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν

Η Ουκρανία εγγυάται «τη ζωή και την ασφάλεια» των ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούνται στη νότια και την ανατολική Ουκρανία.

«Εγγυόμαστε τη ζωή, την ασφάλεια και δικαιοσύνη για όλους αυτούς που θα σταματήσουν αμέσως να πολεμούν», δήλωσε μιλώντας στα ρωσικά ο υπουργός σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του προς το στρατό της Μόσχας, υποσχόμενος επίσης «δικαστήριο γι’ αυτούς που έδωσαν εγκληματικές διαταγές».

«Εξακολουθείτε να μπορείτε να σώσετε τη Ρωσία από την τραγωδία και το ρωσικό στρατό από την ταπείνωση» ή «να μείνετε στη μνήμη ως κλέφτες, βιαστές και δολοφόνοι», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο, στέλνοντας το στρατό του να καταλάβει την Ουκρανία, «σας εξαπάτησε και σας πρόδωσε», κατήγγειλε επίσης ο Ρέζνικοφ.

«Στη Μόσχα δεν αρέσει η αλήθεια. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να προσποιούνται πως πέσατε σαν ήρωες πολεμώντας τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Οι χώρες του ΝΑΤΟ μας προμηθεύουν όπλα, είναι αλήθεια. Όμως οι ουκρανοί στρατιωτικοί είναι αυτοί που σας πολεμούν με αυτά τα όπλα», τόνισε.

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν ανάγκη ρωσικά εδάφη, μας αρκούν τα δικά μας. Και θα τα πάρουμε πίσω όλα», τόνισε επίσης.

Πηγή: protothema.gr