Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μαμά φοβάμαι» – Ουκρανός πρεσβευτής διάβασε τα μηνύματα Ρώσου στρατιώτη λίγο πριν πεθάνει

Συγκινητική στιγμή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Τα τελευταία μηνύματα ενός Ρώσου στρατιώτη διάβασε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Sergiy Kyslytsya, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το βράδυ της Δευτέρας ενώ ο πόλεμος στη χώρα συνεχίζεται για έκτη ημέρα. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μηνύματα που είχε στείλει ένας Ρώσος στρατιώτης στη μητέρα του λίγο πριν πεθάνει και στα οποία περιέγραφε τη φρίκη του πολέμου, λέγοντάς της χαρακτηριστικά «μαμά, φοβάμαι».

«Θέλω να σας διαβάσω τα μηνύματα που έστειλε από το κινητό του ένας Ρώσος στρατιώτης που σκοτώθηκε» είπε ο Sergiy Kyslytsya. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο Ρώσος, παρά μόνο ότι συνέβη σε μάχη και ο Ουκρανός πρεσβευτής είπε ότι έστειλε τα μηνύματα «λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός».

Ο στρατιώτης, όπως αναφέρει το nationalpost.com, λέει στη μητέρα του ότι δε βρίσκεται πια για στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία και όταν εκείνη τον ρωτά αν μπορεί να του στείλει ένα δέμα, της απαντάει «το μόνο που θέλω είναι να κρεμαστώ». Στη συνέχεια της λέει ότι βρίσκεται στην Ουκρανία όπου «γίνεται πραγματικός πόλεμος».

«Φοβάμαι, χτυπάμε παντού ακόμα και σε πολίτες. Μας είπαν ότι οι άνθρωποι εδώ θα μας καλοδέχονταν αλλά πέφτουν στις ρόδες των αρμάτων μας για να μην μας αφήσουν να περάσουμε. Μας λένε φασίστες. Μαμά, είναι πολύ δύσκολα» καταλήγει ο Ρώσος στρατιώτης στα μηνύματά του.

Πηγή: newsbeast.gr