Πέθανε η Αριστέα Πανταζοπούλου – Η τελευταία πολυτραυματίας των φονικών πυρκαγιών του 2007

Η Αριστέα Πανταζοπούλου έδινε μάχες και για 16 ολόκληρα χρόνια έβγαινε νικήτρια. Οι στενοί συγγενείς της, στην Ηλεία αισθάνονταν περήφανοι για την αντοχή και την ψυχραιμία της γυναίκας…

Η Αριστέα Πανταζοπούλου έφυγε από τη ζωή στην Ηλεία στα 67 της χρόνια. Για 16 ολόκληρα χρόνια ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου, με τη μοίρα να της παίζει ένα παιχνίδι τραγικό. Με μεγάλη δύναμη ψυχής κατάφερνε κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις να νικάει τον θάνατο ως πολυτραυματίας, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Λύγισε τελικά την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος την οικογένειά της και να απλώνει ένα πέπλο θλίψης σε όλους εκείνους που την γνώριζαν και την θαύμαζαν.

Η Αριστέα Πανταζοπούλου στις μεγάλες και φονικές πυρκαγιές του 2007, είχε προσπαθήσει να διασώσει μαζί με τον σύζυγό της, την περιουσία τους, τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, που βρίσκονταν στην περιοχή μεταξύ Αρτέμιδας και Σμέρνας. Η φωτιά δυστυχώς όμως τους πρόλαβε και τόσο η ίδια, όσο και ο σύντροφός της ζωής της, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα και να προσπαθούν από τότε να βγουν νικητές.

Η Αριστέα Πανταζόπουλου νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ερρίκος Ντυνάν και γι’ άλλα τρία χρόνια στο ειδικό τμήμα αποκατάστασης στο Ολύμπιον στην Πάτρα. Ήταν – μαζί με τον σύζυγό της – οι τελευταίοι πολυτραυματίες που βρίσκονταν στη ζωή, από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και έδινε όλο αυτό το διάστημα τη δική της μάχη, έχοντας δίπλα της πάντα τις αγαπημένες τις κόρες, την Κωνσταντίνα και την Παναγιώτα, που την φρόντισαν, την πρόσεχαν και είχαν καταφέρει να την έχουν μαζί τους.

Ο αγώνας και η προσπάθειά τους στην περιοχή της Ζαχάρως όπου και διέμεναν ήταν τεράστιος, αφού η Αριστέα Πανταζοπούλου. Ήταν ένας αγώνας αξιοπρέπειας, καθώς όσο ήταν στη ζωή, πάλευε με τα εγκαύματα, που πολλές φορές υποτροπίαζαν, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια, είτε από την πολιτεία, είτε από κάποιον άλλο φορέα. Ωστόσο για την ίδια και για τους δικούς της ανθρώπους, η επιβίωσή της όλο αυτό το διάστημα, ήταν μία μεγάλη νίκη.

Παρά την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που την ακολουθούσαν στην 16χρονη εφιαλτική πορεία μετά τις πυρκαγιές, η Αριστέα Πανταζοπούλου, η υγεία της οποίας τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί και εξέπνευσε χθες, ήταν μία γυναίκα δυναμική, ιδιαίτερα αγαπητή και φρόντισε με μεγάλη επιμέλεια την οικογένειά της και το σπίτι της.

Η κηδεία της θα γίνει το απόγευμα στις 17:30 κατόπιν δικής της επιθυμίας στην Αρτέμιδα, στο χωριό της δικής της μητέρας. Εκεί θα της πουν το τελευταίο αντίο οι κάτοικοι, που θα φέρουν στη μνήμη τους και το δικό τους εφιάλτη από τις πυρκαγιές του 2007.

Πηγή: patrisnews.com