Πέταξαν σε οικόπεδο τη βάρκα του Σήφη Βαλυράκη και μαζί τα όποια αποδεικτικά στοιχεία

Το φουσκωτό σκάφος εντοπίστηκε σε αφύλαχτο οικόπεδο παρατημένο στο έδαφος, σε σημείο που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε, ακόμα και να το λεηλατήσει

Την ευθύνη να παραμείνει το φουσκωτό σκάφος του αδικοχαμένου Σήφη Βαλυράκη άθικτο και στην ίδια κατάσταση όταν το εντόπισαν και το έβγαλαν στη στεριά οι άνδρες του Λιμενικού, την είχε ένας ψαράς από την Ερέτρια που είχε οριστεί από το Λιμενικό.

Ωστόσο ο μεσεγγυούχος αντί να το κρατήσει όπως του το είχαν παραδώσει, δηλαδή πάνω στο τρέιλερ προκειμένου να φυλαχτεί σε συγκεκριμένο σημείο, αποφάσισε, άγνωστο γιατί, να το παρατήσει σε παρακείμενο αφύλαχτο οικόπεδο, χύμα στο έδαφος θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την ακεραιότητα των πειστηρίων.

Σε σημείο δε που θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση, ακόμα και να το λεηλατήσει καθότι μέσα στο σκάφος παραμένουν όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Σήφη Βαλυράκη, η στολή και τα ψαροντούφεκά του

Μάλιστα οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί για να διερευνήσουν τα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια, διαπίστωσαν κατά την δεύτερη αυτοψία που έγινε την περασμένη εβδομάδα ότι η μηχανή του φουσκωτού σκάφους ήταν ανασηκωμένη από τη μια πλευρά, κάτι που δεν αποκλείεται να συνέβη από την μετακίνηση της βάρκας από το τρέιλερ στο έδαφος.

Παράλληλα διαπίστωσαν ότι έχει ξεμπλοκάρει η ταχύτητα του φουσκωτού σκάφους που βρισκόταν στο νεκρό σημείο (νεκρά).

Οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας Βαλυράκη κ.κ. Φωτάκης, Σπύρου, αναμένουν την τεχνική έκθεση των δυο πραγματογνωμόνων, κ.κ. Καμπούρογλου και Νικολινάκου οι οποίοι έχουν διοριστεί από την προανακριτική Αρχή για να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος. Μόλις συμβεί αυτό, ο μηχανολόγος-τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Αναστάσιος Δέδες θα καταθέσει τις παρατηρήσεις του.

Πηγή: protothema.gr