Πάτρα: Πέθανε η σπουδαία Παναγιώτα Λάζαρη – Η γυναίκα που έγινε μάνα για εκατοντάδες παιδιά

Δάκρυα συγκίνησης στην Πάτρα για την Παναγιώτα Λάζαρη που έφυγε στα 91 της χρόνια. Στην πορεία της ζωής της, κατάφερε πιθανότατα το πιο σημαντικό. Να εμπνέει και να δίνει ελπίδα σε ανθρώπους που τόσο την είχαν ανάγκη…

Απέραντη θλίψη έχει προξενήσει στην Πάτρα ο θάνατος της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Παναγιώτας Λάζαρη. Έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου πλήρης ημερών. Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, στον ύπνο της.

Η Παναγιώτα Λάζαρη έχει χαραχτεί στη μνήμη εκατοντάδων παιδιών ως η δική τους “μάνα”, η δική τους αγκαλιά… Από τις αρχές του 1970 ίδρυσε τη “Φωλιά του Παιδιού”, το ίδρυμα στο οποίο εκατοντάδες μεγάλωναν με την φροντίδα, τη στοργή και την αγάπη της, μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Η Παναγιώτα Λάζαρη, παρά τις δυσκολίες, έγινε η μεγάλη αγκαλιά και η “οικογένεια” σε κοντά διακόσια παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε, τα στήριξε, τα δίδαξε τις αρχές του ήθους, της ευπρέπειας και της ευγένειας και εκείνα μετά ενήλικα πια έβρισκαν τον δρόμο τους φτιάχνοντας τις δικές τους οικογένειες και ακολουθώντας τους δικούς επαγγελματικούς δρόμους.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η κηδεία της Παναγιώτας Λάζαρη θα τελεστεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 13.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ρίο.

Πηγή: newsit.gr