Πάτρα: «Φύλακας άγγελος» ο διασώστης Χρήστος Μικές – Η ανάρτηση του

Η μηχανή του ΕΚΑΒ και ο διασώστης που την οδηγεί, ο Τάκης Μικές, έχουν αποδειχθεί οι φύλακες άγγελοι σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες.

Μια από αυτές ήταν και η περίπτωση του άνδρα που βγήκε βόλτα με τον σκύλο του και έπαθε ανακοπή καρδιάς. Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων.

Ο Χρήστος Μικές ενέργησε αστραπιαία με τη μηχανή του και φτάνοντας αμέσως στο σημείο, προχώρησε σε απινίδωση, καταφέρνοντας να επαναφέρει τον άτυχο άνδρα που μέσα σε όλο αυτό στάθηκε τυχερός.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ λίγο μετά το συμβάν προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση, γράφοντας τα εξής: «Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την χαρά μέσα από το λειτούργημα που κάνουμε να ζήσω την επιστροφή ενός συνανθρώπου μας στη ζωή».

Το περιστατικό απέδειξε ακόμα μία φορά το πόσο αναγκαία ήταν για το ΕΚΑΒ η ενίσχυση του στόλου του με μία δίκυκλη μηχανή άμεσης επέμβασης μετά από δωρεά του επιχειρηματία Διονύση Πλέσσα.

Σημειώνουμε ότι υπάρχει η δέσμευση από την 6η ΥΠΕ και από την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ για να έρθει με δικές τους ενέργειες μία ακόμα μηχανή στον στόλο.

Πηγή: patrasevents.gr