Παράνομες ελληνοποιήσεις: Δεσμεύουν τα περιουσιακά στοιχεία 48 ατόμων – «Είναι πάρα πολλά τα χρήματα»

Δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των μελών του κυκλώματος με τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί, έχει διατάξει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, η εντολή δόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και αφορά 48 πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η διαταγή αφορά σε δέσμευση χρημάτων και ακινήτων. Υψηλόβαθμο στέλεχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, είπε ότι πρόκειται για πάρα πολλά χρήματα, ενώ «φύλλο και φτερό» θα κάνει η αρχή όλες τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και των οικείων προσώπων των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν και επιχειρήσεις που λειτουργούσαν με μαύρου χρήμα με «μπροστινούς».

Θεοδωρικάκος: Η ιστορία θα πάει μέχρι το τέλος

«Η ιστορία θα πάει μέχρι το τέλος. Είναι βούληση της κυβέρνησης και προσωπική. Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διαφάνεια και το χτύπημα της διαφθοράς, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη αστυνομία αν η ίδια πρώτη δεν τηρεί τους νόμους» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον Ant1.

Επανέλαβε ότι «είμαστε με συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που εργάζονται συνειδητά και τηρούν τον όρκο τους και είμαστε απέναντι στους λίγους που είναι επίορκοι».

Ο υπουργός χαρακτήρισε την υπόθεση ως τη σοβαρότερη των τελευταίων χρόνων.

Αναφερόμενος σε όσους είχαν πλαστά έγγραφα είπε ότι «Έχουν ταυτοποιηθεί 35 άτομα, 10 είναι σεσημασμένοι, ο ένας εξ αυτών δεν υπάρχει πια, καθώς είναι ο άνδρας που δολοφονήθηκε στο βενζινάδικο. Έχουν συλληφθεί 10 αστυνομικοί. Δεν έχουν καμία θέση στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας. Ήδη τίθενται σε διαθεσιμότητα και αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου θα απομακρυνθούν από το σώμα».

Πηγή: newsbeast.gr