Πανεπιστήμιο Πατρών: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής, συνεχείς επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά

Εικόνες και καταστάσεις ντροπής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τμήμα της οροφής σε αμφιθέατρο να καταρρέει. Συνεχείς καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων…

Το Πανεπιστήμιο Πατρών γίνεται όλο και συχνότερα είδηση για λόγο αρνητικό. Μετά τις διαδοχικές επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε φοιτητές ακόμα και σε φύλακα του ιδρύματος, έρχονται οι παρακάτω εικόνες από την εξεταστική φοιτητών. Με ένα τμήμα της οροφής να έχει καταρρεύσει και τα παιδιά να γράφουν. Ο Πρύτανης υποστηρίζει πως έχει γνώση του θέματος και πως όλα θα αλλάξουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Κατάρρευση τμήματος οροφής σημειώθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου σε κτίριο του Πανεπιστημίου Πατρών και όπως επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθεί. Δηλώνει επίσης πως δεν έγινε εν ώρα μαθήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση φοιτητικής παράταξης, «μετά τις εικόνες από το ΕΜΠ που λόγω της κακοκαιρίας οι φοιτητές έκαναν εξεταστική χωρίς ρεύμα, έρχονται εικόνες από το τμήμα των μηχανολόγων του Πανεπιστήμιου Πατρών που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια φοιτητών.

Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Από τον φοιτητή στο ΑΠΘ που έπεσε από το παράθυρο, μέχρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Έχουν χρήματα για να κάνουν έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και drones μέσα στα Πανεπιστήμια μας αλλά δεν έχουν για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες σπουδών, από την στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά που πρέπει να είναι δωρεάν, μέχρι τις υποδομές των τμημάτων. Λεφτά για μπάτσους υπάρχουν, αλλά για πρόσληψη καθηγητών δεν υπάρχουν».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας αναφέρει για το συμβάν μιλώντας στο thebest.gr, πως αυτό συνέβη την Παρασκευή, σε ένα αμφιθέατρο κάτω από τη βιβλιοθήκη και μέσα στις επόμενες ημέρες η οροφή θα διορθωθεί. Το συμβάν δεν έγινε εν ώρα μαθήματος.

Η φωτογραφία είναι από εξετάσεις που έκανε το Τμήμα Μηχανολόγων στο Αμφιθέατρο και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα. Είχαν τοποθετηθεί δηλαδή κορδέλες για να μην καθίσει καποιος εκεί κλπ και δεν έγινε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων”, αναφέρει ο Πρύτανης.

Πηγή: newsit.gr