Πάγωσε το αίμα: Θαρραλέος, αλλά ανόητος youtuber επιχείρησε το «περπάτημα του θανάτου» – «Ήταν πιο απότομο τελικά» (Βίντεο)

Όπως είπε ο Πολ Μπράουν ο οποίος διάβηκε το Old Harry Rocks κοντά στο Swanage του Ντόρσετ: «Ένα λάθος και είσαι νεκρός».

YouTubers και Instagramers είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για την τέλεια φωτογραφία, το πιο ριψοκίνδυνο πλάνο που θα τους αποφέρει προβολές, κλικς και κατ΄επέκταση λεφτά. Κάποιες φορές βέβαια η ανοησία ξεπερνάει κάθε επίπεδο.

Όπως έκανε ο Πολ Μπράουν ο οποίος διάβηκε το Old Harry Rocks κοντά στο Swanage του Ντόρσετ, γνωστό και ως το «περπάτημα του θανάτου». Γιατί το λένε έτσι, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Μιλάμε για ένα πολύ στενό μονοπάτι, απότομο, με γκρεμό αριστερά και δεξιά σε ύψος 50 μέτρων.

Όπως είπε και ο ίδιος ο 41χρονος, «ένα λάθος και είσαι νεκρός».

Ο YouTuber επιχείρησε να περάσει φορώντας μόνο αθλητικά παπούτσια. Κάποια στιγμή όμως «πάγωσε» ακόμα και ο ίδιος από τους απότομους βράχους και μετάνιωσε, θέλοντας να γυρίσει πίσω. Κάθισε οκλαδόν, γύρισε αργά και σηκώθηκε όρθιος για να περπατήσει και πάλι σε πιο στέρεο και ασφαλές έδαφος. Εκεί όπου ξεκίνησε και τον περίμεναν οι φίλοι του, που τους είχε κοπεί η ανάσα.

«Έμοιαζε πιο απότομο από όσο φαινόταν», είπε ο Πολ Μπράουν στους φίλους του, ενώ μιλώντας στην DailyMail ανέφερε: ««Όταν έφτασα στην άκρη σκέφτηκα να σταματήσω ένα λεπτό, υπάρχει γκρεμός 50 μέτρων αριστερά και δεξιά… Ένα ανόητο λάθος και είσαι νεκρός.

Όταν άρχισα να το περπατάω συνειδητοποίησα ότι δεν μου άρεσε. Φαίνεται σαν να είναι ένα καλά πατημένο μονοπάτι, θα μπορούσαν να σωθούν ζωές αν υπήρχε ένα φράγμα ή ένας φράχτης εκεί».

Το 2017 μια γυναίκα γύρω στα 30 της χρόνια υπέστη ελαφρά τραύματα αφού έπεσε από τον γκρεμό στη θάλασσα.

Το 2021 δύο άντρες χαρακτηρίστηκαν «ηλίθιοι» αφού έπαιξαν ρώσικη ρουλέτα τη ζωή τους καθώς κοίταζαν τις άκρες του γκρεμού.

Πηγή: gazzetta.gr