Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την Χαμάς και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαψεύδουν πληροφορίες ότι ένας στρατηγός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχει απαχθεί.

Σύμφωνα με το BBC, η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχει συλλάβει 53 «αιχμάλωτους πολέμου». Το IDF δεν σχολιάζει πιο ακριβείς λεπτομέρειες.

Μερικοί από το ομήρους πιστεύεται ότι βρίσκονται κρυμμένοι σε μερικές από τις μικρές πόλεις κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί πίσω στη Γάζα.

Ήδη στα social media έχουν κυκλοφορήσει βίντεο από μαχητές της Χαμάς με Ισραηλινούς ομήρους:

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες» απήχθησαν κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ενόπλων της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια σήμερα.

«Υπάρχουν στρατιώτες και πολίτες που έχουν απαχθεί (και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας), δεν μπορώ να δώσω στοιχεία για αυτό αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου που διέπραξε η Χαμάς και θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού σε δημοσιογράφους.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ ΜΠΕ