Νικολάεφ: Τουλάχιστον 80 νεκροί από ρωσική επίθεση – Εμπόλεμη ζώνη η Μαριούπολη: Μάχες σπίτι με σπίτι στο κέντρο

Δύο πύραυλοι έπληξαν στρατώνες στο Νικολάεφ, όπου είχαν πάει και πολίτες για να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν – Εμπόλεμη ζώνη η Μαριούπολη: Μάχες σπίτι με σπίτι στο κέντρο 

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στο Νικολάεφ από ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά αναμένεται να βρεθούν πολλοί περισσότεροι αναφέρει η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη. Δύο πύραυλοι έπληξαν στρατώνες, όπου είχαν πάει και πολίτες για να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν.

Ανθρωπιστική καταστροφή έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή (και) στη Μαριούπολη. Από τις 16.00 της 19ης Μαρτίου έως τις 06.00 της 21ης Μαρτίου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, καθώς οι μάχες έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης με τους αμάχους παγιδευμένους στα πυρά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ενδεικτική των μαχών οικοδομικό τετράγωνο με οικοδομικό τετράγωνο, γειτονιά με γειτονιά, σπίτι με σπίτι τόνισε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης, καθώς η πόλη έχει γίνει ουσιαστικά εμπόλεμη ζώνη. Οι κάτοικοι το πρωί προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν νερό και φαγητό θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, καθώς οι μάχες μαίνονται στο κέντρο.

Η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για 2.000 με 2.500 νεκρούς αμάχους στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το 80% των σπιτιών της πόλης έχουν υποστεί ζημιές ενώ περίπου 1.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί στο καταφύγιο του θεάτρου που βομβαρδίστηκε, την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς στρατεύματα της Ρωσίας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Μαριούπολη.

Φωτιά έχει ξεσπάσει εξάλλου αυτήν την ώρα, στο κέντρο του Κιέβου, από πύραλο που έπληξε εργοστάσιο κατασκευής ποδηλάτων. Ένα παιδί που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκε ανέφερε ο απεσταλμένος στου σταθμού μας Μίλτος Σακελλάρης.

Ο ουκρανικός στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για 38 ώρες στην πόλη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, από τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα έως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ανατόλι Κούρτιεφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal αέρος – εδάφους (το προσωνύμιό τους σημαίνει «στιλέτο») προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr