Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και κατηγορεί Τσίπρα για «υγειονομικό σαμποτάζ»

Τους πυλώνες της στρατηγικής της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, στη μάχη κατά της πανδημίας, ξεδιπλώνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα, δίνει πράσινο φως για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της μάχης κατά της πανδημίας.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Βήμα της Κυριακής», και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να επιτάξει και ιδιωτικές μονάδες υγείας αν χρειαστεί.

Ο δεύτερος πυλώνας, όπως εξηγεί ο ίδιος, «είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας. Και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες».

«Πρώτο βήμα, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου», προσθέτει ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν αυτή τη «βαλβίδα εκτόνωσης» και θα πεισθούν, όπως σημειώνει, να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων «που έχουν ατονήσει».

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Προτιμά τον δρόμο από το νόμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει με σφοδρότητα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ…

«Γιατί εκπέμπει το μήνυμα της συλλογικής παραβίασης των μέτρων προστασίας. Προσβάλλοντας όχι μόνο τους ασθενείς στις Μ.Ε.Θ. και τους γιατρούς που μάχονται. Αλλά και τα εκατομμύρια που πειθαρχούν και υπομένουν τους περιορισμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός προσάπτει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά τον δρόμο από το νόμο» και αναφερόμενος στο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό μορατόριουμ», τον κατηγορεί ότι θέλει… «τη Δημοκρατία σε καραντίνα», τη Βουλή να μην νομοθετεί «και να μην αποφασίζει η Κυβέρνηση υπό την απειλή διαδηλώσεων».

Μητσοτάκης: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι επιθυμεί να θέσει στην κρίση των πολιτών συνολικά την πολιτική του και τα… «παραδοτέα» που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας.

«Θέλω την τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: newsit.gr