Μια «ξεχασμένη» Lamborghini Miura προκάλεσε τρέλα στους συλλέκτες [Εικόνες]

Παρκαρισμένη για χρόνια σε ένα αραχνιασμένο γκαράζ, αυτή η Lamborghini Miura του 1969 όχι μόνο δεν έχασε αξία, αλλά αποδείχθηκε ένα πραγματικό χρυσωρυχείο.

«Σοκ» στην παγκόσμια σκηνή συλλογής αυτοκινήτων προκαλούν οι παλιές Lamborghini, όπως για παράδειγμα μια Miura P400 S. Το σπάνιο supercar του 1969 είναι από τα πρώτα δημιουργήματα της ιταλικής μάρκας και μια εξαιρετική μονάδα βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα γκαράζ στη Γερμανία. Το αυτοκίνητο ήταν για χρόνια ανέγγιχτο, με μόλις 29.020 χιλιόμετρα στο οδόμετρο παρά τα χρόνια του.

Δεν άργησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των συλλεκτών και ο οίκος δημοπρασιών, RM Sotheby’s άδραξε την ευκαιρία να το βγάλει στο σφυρί! Τελικά, κατάφερε να πουληθεί στην τιμή του 1.445.340€, τιμώντας την καταγωγή και την εξαιρετική της κατάσταση.

Τα πάντα πάνω της ήταν εργοστασιακά, δεν υπήρχε το παραμικρό που να μην είχε πάνω τη σφραγίδα της Lamborghini και το φανταχτερό κίτρινο χρώμα της ήταν προστατευμένο επιμελώς από το κλειστό γκαράζ που φυλασσόταν. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, είναι μια από τις ελάχιστες Miura P400 S που δεν έχουν υποστεί την παραμικρή επέμβαση, δηλαδή δεν έχει ανακατασκευαστεί ποτέ και είναι όπως βγήκε από το εργοστάσιο.

Το εσωτερικό της έχει το μπλε χρώμα “Skay Blue” του καταλόγου και κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνήσιος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4.0 λίτρων με την απόδοση των 370 ίππων, που δίνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 285 χλμ./ώρα, αριθμοί που προκαλούσαν… έμφραγμα τη δεκαετία του ’60. Ο οίκος δημοπρασιών, είπε ότι η Miura P400 S προκάλεσε μια αρκετά μεγάλη «κόντρα» προσφορών πριν το σφυρί χτυπήσει τρεις φορές.

Πηγή: gazzetta.gr