Με παλιές παλέτες και ελάχιστα χρήματα μεταμόρφωσε την αυλή της σε επίγειο παράδεισο

Με Παλέτες μπορείτε να κάνετε απίστευτες κατασκευές στο σπίτι σας. Με ελάχιστα χρήματα, μεταμόρφωσε την αυλή της σε έναν επίγειο παράδεισο. Αν διαθέτετε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα από παλιές παλέτες τότε ένας ολόκληρος κόσμος για την διακόσμηση του σπιτιού και του κήπου σας ανοίγεται μπροστά σας!

Για αρχή, ένα διάγραμμα είναι πολύ χρήσιμο γιατί θα σας δώσει μια ιδέα της ποσότητας των υλικών που θα χρειαστείτε. Στο παράδειγμά μας, για να καλύψουμε μια επιφάνεια 4μ. επί 6μ. χρειαστήκαμε:

20 παλέτες 100×120 εκ. για το πάτωμα
3 παλέτες 100×120 εκ. για το τραπέζι
12 παλέτες 80×120 εκ. για το παγκάκι
8 παλέτες 100×120 εκ. για τον φράχτη
μερικές κομμένες για τα χαμηλά σημεία του φράχτη

Φροντίστε να τις λειάνετε πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Στη συνέχεια ακολουθεί το βάψιμο (στο χρώμα της επιλογής σας φυσικά), ενώ μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και τα παιδιά σας σε αυτό το μέρος.

Απλώστε πρώτα ένα μεγάλο κομμάτι πανί με μικρές τρυπούλες ή μια ψάθα (όσο η επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε), ώστε να αποφύγετε τα χόρτα που θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν από το έδαφος αλλά και για να φεύγουν τα νερά της βροχής.

Και τακτοποιήστε πάνω τις βαμμένες του πατώματος.

Σειρά έχουν οι «τοίχοι» και το παγκάκι.

Αυτό είναι ένα κοντινό πλάνο για να δείτε πως θα τις στερεώσετε μεταξύ τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά σίδερα και σκοινί ή απλά αρπάξτε σφυρί και καρφιά και στρωθείτε στη δουλειά.

Κόψαμε και μερικές για να τις τοποθετήσουμε στο μπροστινό μέρος. Σκοπεύουμε να τις διακοσμήσουμε με φυτά και το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι μοναδικό.

Και μόλις όλα είναι έτοιμα, το μόνο που απομένει είναι η διακόσμηση. Αλλά αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός…

Πηγή: enimerotiko.gr