Μαύρη επέτειος από την εισβολή στην Κύπρο – Στα κατεχόμενα σήμερα ο Ερντογάν με απευθείας πτήση από τα Αραβικά Εμιράτα

Ο Eρντογάν ταξιδεύει σήμερα στα κατεχόμενα για την μαύρη επέτειο της εισβολής, με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που θεωρείται παράνομο, καθώς τα κατεχόμενα δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος.

«Αυτό είναι ένας δρόμος προς την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’» είπε ο Ερσίν Τατάρ, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου A Haber ανέφερε: «O πρόεδρος Ερντογάν θα πραγματοποιήσει μια πτήση και αύριο υπάρχουν και σημαντικά εγκαίνια μιλάμε για τα εγκαίνια του αεροδρομίου Έρτζαν ( Τύμπου) Ο πρόεδρος Ερντογάν θα φτάσει στην ‘ΤΔΒΚ’ με απευθείας πτήση απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με την πτήση αυτή θα σταλεί και ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο. Έτσι δεν είναι;».

Ο Τατάρ δηλώσε: «Μάλιστα ο αξιότιμος πρόεδρος είχε κάνει το πρώτο του ταξίδι στην ‘ΤΔΒΚ’. Ηταν εδώ στις 12 Ιουνίου. Απο εδώ είχε ταξιδέψει απευθείας στο Μπακού. και μάλιστα στις δηλώσεις του είχε πει ᾽᾽πως αυτό είναι ένας δρόμος που οδηγεί προς την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’ και ας είναι για το καλό᾽᾽ και όπως είπατε τώρα τον περιμένουμε να έρθει με απευθείας πτήση».

Ο Ερντογάν φεύγει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με συμφωνίες 50,7 δισ. δολαρίων – Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δώρο στον πρόεδρο των Εμιράτων

Έκλεισαν συμφωνίες σε πολλούς τομείς, της ενέργειας, της άμυνας, της τεχνητής νοημοσύνης και τους εμπορίου. Η τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο Ερντογάν προχωρά σε ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.

Ανησυχία για τους εξοπλισμούς

Τούρκος πτέραρχος αναφέρει πως «με το αίτημα για τα F-16, προσπαθούμε να προλάβουμε τους Έλληνες – Πάθαμε τεράστια ζημιά με τον αποκλεισμό μας από τα F-35».

Ο πτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς είπε: «Στο πρόγραμμα των F-35 συμμετείχαν 11 εταιρείες μας και θα κέρδισαν 11 δισ. δολάρια. Όπως και η συντήρηση πολλών F-35 της περιοχής όπως και της Ευρώπης θα μπορούσαν να γίνονται εδώ στο Εσκίσεχιρ και απο αυτό θα κερδίζαμε 16 δισ. δολάρια. Με τον αποκλεισμό των F-35 πάθαμε τεράστια ζημιά. Δεν μιλάμε για μικρή ζημιά. Να το ξέρουμε αυτό. Στο θέμα των F-16 μιλάμε για ένα κόστος που φτάνει τα 20 δισ. δολάρια, για 40 νέα μαχητικά F-16 και 79 κιτ εκσυγχοονισμού. Δεν είναι λίγα.

«Να πω την αλήθεια τώρα προσπαθούμε να προλάβουμε να μην μείνουμε πίσω απο την Ελλάδα,να καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη».

Πηγή: skai.gr