Λευκορωσία: Έγκυος βρήκε τραγικό θάνατο όταν τα μαλλιά της πιάστηκαν σε μηχάνημα σε εργοστάσιο

Τραγωδία που δεν περιγράφεται με λόγια συνέβη στη Λευκορωσία. Μια 21χρονη έγκυος σκοτώθηκε σε εργοστάσιο στο Μπορίσοφ, όπου είχε πάει για να περάσει από συνέντευξη για δουλειά.

Η άτυχη Ουμίντα Ναζάροβα, η οποία ήταν επτά εβδομάδων έγκυος, είχε κάνει αίτηση για δουλειά στο εργοστάσιο Σβάρμετ στο Μπορίσοφ που παράγει σύρματα συγκόλλησης και ηλεκτρόδια, ανέφερε το East2West News.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Στέλεχος της εταιρείας τη συνόδευε στις εγκαταστάσεις και της εξηγούσε τις απαιτήσεις της δουλειάς. Άγνωστο πως, τα μακριά μαλλιά της πιάστηκαν σε μια μηχανή που παράγει σύρματα και ηλεκτρόδια. Έγιναν θηλιά γύρω από τον λαιμό της και από την ισχύ του τραβήγματος της μηχανής υπέστη σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και αποκολλήθηκε μέρος του σκαλπ της, όπως ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ. Υπέκυψε στα τραύματά της περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα.

«Τα μαλλιά της τυλίχτηκαν γύρω από τον λαιμό της και τραβήχτηκε στον μηχανισμό. Αν δεν είχε σκιστεί το τριχωτό της κεφαλής της, θα την είχαν στραγγαλίσει τα ίδια της τα μαλλιά», υποστήριξε η μητέρα, Όλγα.

Παρά το γεγονός ότι απελευθερώθηκε από το μηχάνημα, η νεαρή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της και πέθανε από τα τραύματά της.

Επιτέθηκε στους υπεύθυνους ο πατέρας της

Ο πατέρας της Ντμίτρι επιτέθηκε στους υπεύθυνους του εργοστασίου και ορκίστηκε πως θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί η κόρη του που έχασε τη ζωή της τόσο ξαφνικά.

«Αφαίρεσαν δύο ζωές, ήταν επτά εβδομάδων έγκυος. Είδαν ότι είχε μακριά μαλλιά, οπότε γιατί δεν της έδωσαν κάτι για να τα καλύψει;», αναρωτήθηκε.

Ερευνάται η υπόθεση

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία της Ερευνητικής Επιτροπής της Λευκορωσίας, που διερευνά διεξοδικά το συμβάν που έχει σοκάρει τη χώρα.

«Μια υπάλληλος, που της έδειχνε πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός, σταμάτησε για να καταγράψει ένα μητρώο. Όταν γύρισε το κεφάλι της, είδε τη γυναίκα ήδη ξαπλωμένη στο πάτωμα αναίσθητη, τα μαλλιά της ήταν μπλεγμένα στο μηχάνημα», τόνισε σε ανακοίνωση της.

Η εταιρία κάλυψε τα έξοδα της κηδείας της, ενώ Δικαστήριο της Λευκορωσίας καταδίκασε μια προϊσταμένη του εργοστασίου για «αποτυχία εκπλήρωσης των επίσημων καθηκόντων της» που οδήγησε στον θάνατο της κοπέλας.

Πηγή: timeline.gr