Λάρισα: Χειροπέδες σε δύο μαθητές Γυμνασίου που εκβίαζαν και έπαιρναν χρήματα από συμμαθήτριες

Θύελλα στη Λάρισα για τα στοιχεία που πλαισιώνουν τις συλλήψεις των μαθητών. Η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των δύο κοριτσιών, κίνησε υποψίες. Ο εκβιασμός δεν έμεινε στα λόγια…

Ο εκβιασμός προκαλεί αίσθηση στη Λάρισα, καθώς δράστες και θύματα είναι ανήλικα παιδιά. Μαθητές Γυμνασίου σε μια σκοτεινή υπόθεση που αποκαλύπτεται και φτάνει στα χέρια της δικαιοσύνης. Οι δράστες αποσπούσαν χρήματα από τα κορίτσια, που φοβόντουσαν όπως είπαν, μην διαρρεύσουν οι προσωπικές τους στιγμές.

Κατηγορούμενοι για εκβίαση συνελήφθησαν δύο μαθητές Γυμνασίου στη Λάρισα, οι οποίοι με την απειλή «αποκάλυψης προσωπικών μυστικών» το τελευταίο εξάμηνο αποσπούσαν μικρά χρηματικά από δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Οι δύο μαθητές Γυμνασίου, 15 και 13 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έπειτα από καταγγελία, ενώ μαζί τους συνελήφθησαν και οι γονείς τους, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., τα δύο αγόρια το τελευταίο εξάμηνο απέσπασαν 1.000 ευρώ από τη μία 14χρονη και άλλα 500 ευρώ από τη δεύτερη 14χρονη, με τους συλληφθέντες μαθητές να αρνούνται τα περί εκβιασμού, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για «δανεισμό».

Ο «εκβιασμός» έγινε αντιληπτός από τον πατέρα της μίας 14χρονης που παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά της με αφορμή το θέμα των χρημάτων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική ερευνά, τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή, οι δύο μαθητές απαίτησαν από τις δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους, να τους παραδώσουν από 5 ευρώ στον κάθε ένα.

Έτσι αποκαλύφθηκε ότι το τελευταίο εξάμηνο ο 15χρονος και ο 13χρονος αποσπούσαν σε «καθημερινή βάση» μικροποσά από τις δύο συμμαθήτριές τους, σκοπό που πέτυχαν χρησιμοποιώντας ύβρεις και την απειλή «αποκάλυψης προσωπικών μυστικών» των κοριτσιών, ενώ καταγγέλθηκε επίσης ότι κάποιες φορές άσκησαν και σωματική βία.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα δύο αγόρια εντοπίστηκαν προχθές από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και συνελήφθησαν στη συνέχεια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας. Οι δύο ανήλικοι μαθητές, όπως και οι συλληφθέντες γονείς τους, μετά και τον σχηματισμό δικογραφίας αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

Πηγή: newsit.gr