Κυνηγός θησαυρού βρήκε χρυσό αξίας 2 εκατομμυρίων, ξέχασε που τον έκρυψε και τιμωρήθηκε με 5 χρόνια φυλάκιση

Ένας κυνηγός θησαυρών στις ΗΠΑ ξέχασε που έκρυψε το χρυσάφι που βρήκε, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 5 χρόνια.

Ειδικότερα, ο πρώην σαρωτής βαθέων υδάτων Τόμι Τόμπσον ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται πού βρήκε τα 500 χρυσά νομίσματα, που είχαν θεωρηθεί χαμένα, όμως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαφορετική άποψη.

Κυνηγός θησαυρών: Κατηγορήθηκε για περιφρόνηση του δικαστηρίου

Έτσι, ο Τόμπσον βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της φυλάκισής του, με την κατηγορία της περιφρόνησης του δικαστηρίου. Το συνηθισμένο όριο των 18 μηνών προφυλάκισης έχει αγνοηθεί και ξεπεραστεί, καθώς ο ερευνητής επιστήμονας αρνήθηκε να αποκαλύψει τη θέση του θησαυρού του.

Η περίεργη περίπτωση χρονολογείται από το 1857, όταν ένα πλοίο βυθίστηκε κοντά στη Νότια Καρολίνα με χιλιάδες λίρες χρυσού στο εσωτερικό του.

Ο Τόμπσον κατάφερε να εντοπίσει τόσο το σημείο του ναυαγίου όσο και το χρυσάφι.

Κυνηγός θησαυρών: 161 επενδυτές τον πλήρωσαν 12,7 εκατομμύρια δολάρια για να βρει το ναυάγιο

Ο Τόμπσον, ωστόσο, δεν έχει να κάνει μόνο με το κράτος, αλλά και με 161 επενδυτές που τον πλήρωσαν 12,7 εκατομμύρια δολάρια για να βρει το ναυάγιο. Εκείνος έλαβε τα χρήματα, αλλά δεν τους παρέδωσε τίποτα.

Το 2012, ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Τόμπσον να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αποκαλύψει την τύχη των κερμάτων, αλλά εκείνος κατέφυγε στη Φλόριντα, όπου έζησε διέμεινε για αρκετό καιρό με τη σύντροφό του σε ένα ξενοδοχείο.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς των ΗΠΑ και συνελήφθη το 2015. Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για την αποτυχία του να εμφανιστεί στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Έπειτα από επανειλημμένες αρνήσεις να αποκαλύψει κάτι για την υπόθεση, ένας δικαστής διέταξε την παραμονή του στη φυλακή και την καταβολή προστίμου χιλίων δολαρίων την ημέρα.

Κυνηγός θησαυρών: Οφείλει πλέον 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων σε πρόστιμα

Ο 68χρονος, ο οποίος οφείλει πλέον ποσό 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων σε πρόστιμα, πάσχει από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης που έχει δημιουργήσει προβλήματα με τη βραχύχρονη μνήμη του.

Όσο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο Tόμπσον αρνείται να συνεργαστεί και ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της υγείας του και της ικανότητάς του να αποκαλύψει πού βρίσκονται τα νομίσματα, το μέλλον του μάλλον θα συνεχίσει να βρίσκεται πίσω από τα σίδερα.

Πηγή: enimerotiko.gr