Κόλαση πυρός: Το βίντεο του ισραηλινού στρατού ενώ ισοπεδώνει συνοικία στη Γάζα σε αεροπορική επιδρομή

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι εξαπέλυσαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας παράκτιας συνοικίας στην πόλη της Γάζας, στοχεύοντας δεκάδες τοποθεσίες.

Αποκαλεί την περιοχή, που ονομάζεται Αλ Φουρκάν από ένα τζαμί στην περιοχή, «φωλιά τρόμου» που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις επιδρομές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Στο βίντεο διακρίνεται μπαράζ ισχυρών εκρήξεων σε μια ισοπεδωμένη πόλη, κατά την ισραηλινή επιδρομή. Είναι ενδεικτικό ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε 130 στόχους σε τρεις ώρες στη Γάζα.

Η ανακοίνωση

«Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν πρόσφατα σε πολλούς στόχους γύρω από τη συνοικία Αλ Φουρκάν. Η συνοικία Αλ Φουρκάν χρησιμεύει ως φωλιά τρόμου για τη Χαμάς από όπου πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες κατά του Ισραήλ».

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολυμέτωπη επίθεση από Παλαιστίνιους ένοπλους από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», διεμήνυσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μίλησε σε δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε το γραφείο του.

Πηγή: skai.gr