Καβάλα: Η ζωγραφιά του μαθητή συγκλόνισε ολόκληρη την τάξη – Άφωνοι δάσκαλοι και συμμαθητές

Τα μάτια της γυναίκας στάζουν δάκρυα και αίμα. Είναι θύμα βίας και ένας μικρός μαθητής στην Καβάλα, αποτυπώνει τον εφιάλτη που ζει, σε μια ζωγραφιά…

Με οδηγό την αγάπη, με έμπνευση και ταλέντο, τα παιδιά από διάφορα σχολεία στην Καβάλα αποτύπωσαν στο χαρτί εικόνες, λέξεις, συναισθήματα και χρώματα στέλνοντας ηχηρά μηνύματα κατά της βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, όποια μορφή κι αν έχει.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής ενασχόλησης των παιδιών παρουσιάστηκε στη διάρκεια μιας όμορφης έκθεσης ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στον ισόγειο χώρο του ιστορικού κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης και κατά γενική ομολογία ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που αποτέλεσε μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που τίτλο: «Οδηγός μας η ΑΓΑΠΗ» και διοργάνωσαν η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σε συνεργασία με το δημοτικό ωδείο και το Συμβουλευτικών Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας.

Στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης, τόνισε ότι «η βία είναι ένα θέμα που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα παιδιά. Κι αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα της έκθεσης. Απομένει σε εμάς τους μεγάλους να ανακαλύπτουμε και να ερμηνεύουμε κάθε φορά αυτά που κρύβονται μέσα σε ένα ζωγραφισμένο χαρτί. Πολλές φορές τα μηνύματα εκφράζουν καταγγελία, σκληρή κριτική και απόγνωση, για όσα άσχημα επιτρέπουμε να συμβαίνουν στον κόσμο εμείς οι μεγάλοι. Κι αυτό που μας λένε διαχρονικά τα παιδιά, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, είναι ότι θέλουν να ζουν σε έναν κόσμο ειρηνικό, δίχως βία, έναν κόσμο που να πλημμυρίζει από αγάπη».

Η δραστήρια διευθύντρια της δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνα Κουμανίδου, αναφέρθηκε στη σημασία της ζωγραφικής ως μέσο έκφρασης των παιδιών, ενώ η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου, μίλησε για να μηνύματα που αποκαλύπτονται μέσα από τις παιδικές ζωγραφιές.

Στην εκδήλωση που κυριάρχησαν τα αυθόρμητα αισθήματα ενθουσιασμού των παιδιών συμμετείχαν και μαθητές του δημοτικού ωδείου που ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους μέσα από την απόδοση και ερμηνεία γνωστών μουσικών συνθέσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, που, μέσω της ζωγραφικής τους, εξέφρασαν το δικό τους μήνυμα κατά της Βίας.

Πηγή: newsit.gr