Καπραβέλος: Δεν ελέγχεται η κατάσταση, δεν μας ακούνε

Την οριακή κατάσταση στην οποία παραμένει το σύστημα υγείας λόγω της πανδημίας επισήμανε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN TV. Όπως είπε, αν και το νοσοκομείο του δεν εφημέρευε, παρ’ όλα αυτά η νύχτα ήταν εφιαλτική.

«Όλες οι κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες, έχουμε δύο ασθενείς στα χειρουργεία εκτός ΜΕΘ και έναν ασθενή στον θάλαμο διασωληνωμένο. Αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας» ανέφερε.

Στην εφημερία που αρχίζει σήμερα, ο ίδιος εκτίμησε ότι η πίεση θα είναι μεγάλη, θυμίζοντας ότι στην προηγούμενη το «Παπανικολάου» έκλεισε με 55 εισαγωγές. «Το τέταρτο κύμα ακόμη δεν έχει τελειώσει, ακόμη έχουμε περιστατικά Δέλτα» είπε, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν γνωρίζουν την επίπτωση της Όμικρον. «Όλα τα περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο μας είναι βαριά» συμπλήρωσε.

«Αυτό που μας διακρίνει από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης – γιατί πουθενά δεν ακούω αλλού διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ – είναι ότι το σύστημα έχει υπερβεί τα όριά του. Δηλαδή έχουμε υπερβεί όλες τις κλίνες εντατικής και υπάρχουν συμπολίτες μου διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μου τη μοναδική σε όλη την Ευρώπη. Εκτός ΜΕΘ διασωλήνωση δεν υπάρχει, εκτός ΜΕΘ ουσιαστικά δεν έχει καμία ελπίδα» υπογράμμισε.

Όπως είπε, για το λόγο αυτό οι επιστήμονες ζήτησαν να μην αυξηθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα και να δοθεί μια παράταση ακόμα στα σχολεία. «Εάν μας έρθει στο τέταρτο κύμα ένα πέμπτο κύμα και καθίσει επάνω, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Και δεν μας ακούνε διότι λένε ότι ελέγχεται η κατάσταση. Η κατάσταση δεν ελέγχεται» ξεκαθάρισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Πηγή: sofokleousin.gr