Καφές: Πώς επιταχύνει τον μεταβολισμό μας

Ο καφές είναι η αγαπημένη συνήθεια του Έλληνα. Ο μέσος Έλληνας πίνει δυο καφέδες την ημέρα.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας. Τώρα, μελέτη επιστημόνων από το Τμήμα Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας στην Ισπανία καταδεικνύει ακόμα ένα.

Καφές και μεταβολισμός

Συγκεκριμένα αν πιεις έναν καφέ 30 λεπτά πριν την αερόβια προπόνηση θα επιταχύνει την καύση λίπους στον οργανισμό σου. «Η σύσταση για άσκηση με άδειο στομάχι το πρωί για την αύξηση της οξείδωσης του λίπους είναι συνηθισμένη. Ωστόσο, αυτή η σύσταση μπορεί να στερείται επιστημονικής βάσης, καθώς είναι άγνωστο αν αυτή η αύξηση οφείλεται στην πρωινή άσκηση ή στο να μένεις χωρίς φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Francisco Jose Amaro-Gahete στο Τμήμα Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrinion, εξέτασε συνολικά 15 άνδρες με μέση ηλικία 32 ετών και τους έβαλε να ολοκληρώσουν τέσσερα τεστ άσκησης σε διαστήματα επτά ημερών, με κάθε άτομο να λαμβάνει ένα φλυτζάνι καφέ. «Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η κατάποση καφεΐνης 30 λεπτά πριν από την εκτέλεση μιας αερόβιας άσκησης αύξησε τη μέγιστη οξείδωση του λίπους κατά τη διάρκεια της αύξησης ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας», εξήγησε η Amaro-Gahete.

Πηγή: madata.gr