«Ήμουν 7 μηνών έγκυος και δεν είχα κοιλιά»: η ασυνήθιστη εγκυμοσύνη μιας μαμάς

Ένα από τα πιο χαριτωμένα χαρακτηριστικά των εγκύων είναι η φουσκωμένη τους κοιλίτσα. Άλλες είναι μικρές, άλλες μεγάλες, κάποιες πελώριες και κάποιες άλλες… ανύπαρκτες, όπως στην περίπτωση αυτής της μητέρας. Μάλιστα, όπως εξηγεί στο κείμενό της, ήταν στον 7ο μήνα και κανείς δεν την πίστευε ότι ήταν έγκυος.

«Aγαπητέ αναγνώστη,

Η παραπάνω φωτογραφία δεν ήμουν ποτέ εγώ…

Μετά από δύο εγκυμοσύνες, εξακολουθώ να μην μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν είχα φουσκωμένη κοιλίτσα. Στην πρώτη πήρα μόνο 8 κιλά, ενώ στην δεύτερη έχασα 7!
Τόσο οι γιατροί, όσο και εγώ είχαμε σοκαριστεί.

Κατά καιρούς, φοβόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Θυμάμαι ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης, η γιατρός αφού με ζύγιζε, κούνησε απορημένη το κεφάλι της, λέγοντάς μου «δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει». Ως συνήθως δεν είχα πάρει γραμμάριο.

Είχα πανικοβληθεί. Γιατί έχανα βάρος ενώ το μωρό μου μεγάλωνε; Τι μου συνέβαινε;

Στο τέλος, όμως, όλα πήγαν περίφημα. Και τα δύο αγόρια ζύγιζαν 3 κιλά κατά τη γέννηση, και το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι δεν είχα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπήρξα πάρα πολύ τυχερή. Στον εργασιακό χώρο, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Για κάποιους ήμουν ο περίγελος του γραφείου.

”Είσαι έγκυος εσύ; Αλήθεια; Απόδειξέ το”

Το να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη μου στον εργοδότη μου δεν ήταν εύκολη υπόθεση για μένα. Ήμουν 7 μηνών έγκυος όταν το είπα και δεν είχα καθόλου κοιλιά. Τίποτα που να επιβεβαιώνει τα νέα που μοιράστηκα.

Όλοι με βομβάρδιζαν με ερωτήσεις, για τις οποίες όμως δεν είχα απαντήσεις.

Μέχρι σήμερα περιμένω από κάποιους να μου ζητήσουν συγγνώμη για την συμπεριφορά τους και τα πικρόχολα λόγια τους. Όχι δεν είμαι τρελή, ούτε βγάζω ιστορίες από το μυαλό μου. Και ο χρόνος το απέδειξε.

Το να γίνω μητέρα ήταν το μοναδικό γεγονός που καθόρισε τη ζωή μου και με άλλαξε για πάντα. Σε λίγο καιρό το πρωτότοκο αγοράκι μου θα γίνει 8 χρονών και νιώθω πολύ περήφανη και ευγνώμων που είμαι η μαμά του.»

Πηγή: medium.com