Ιδιοκτήτης φούρνου ζήτησε πίσω το επίδομα σε σακουλάκι κρουασάν «Θα έρθω σπίτι σου να σε κεράσω»

Ιδιοκτήτης φούρνου γνωστής αλυσσίδας, ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων σε σακουλάκι από κρουασάν, απειλώντας τον υπάλληλο.

Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει οι καταγγελίες εργαζομένων για εργοδοτικές αυθαιρεσίες σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων που βάσει νόμο επιβάλλεται να καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την περίπτωση του επιχειρηματία που ζητούσε να του το βάλουν στο καζανάκι του μαγαζιού, προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ενώ υπήρχε και αυτή όπου μία εργαζόμενη ξυλοκοπήθηκε επειδή δεν δέχθηκε να το επιστρέψει.

Συνολικά, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει 580 τέτοιες καταγγελίες, κάτι που επιβεβαιώνει την εκτίμηση οτι μόνο για μεμονωμένο περιστατικά δεν μιλάμε.

Δώρο σε κρουασάν

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open υπάρχει και άλλη μία εξοργιστική περίπτωση, η οποία έγινε στην επαρχία.

Εκεί λοιπόν, ιδιοκτήτης φούρνου που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα, ζήτησε από τους εργαζόμενους να του επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων πίσω, μέσα σε σακουλάκι που είχε κρουασάν.

Μάλιστα όπως είπε ο γραμματέας τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, όταν ένας εργαζόμενος αρνήθηκε να το επιστρέψει τότε ο εργοδότης τον απείλησε, λέγοντας: «Θα περάσω το βράδυ από το σπίτι σου να σε κεράσω κρουασάν».

Πηγή: true.gr